You are here
Home > Penger > Morgan sliter – men drar han med seg FC Lyn Oslo i dragsuget?

Morgan sliter – men drar han med seg FC Lyn Oslo i dragsuget?

Det er ingen tvil om at Morgan Andersen har forklaringsproblemer når det gjelder de to kontraktene som han mener er to forskjellige kontrakter. VG har en fin animasjon over hvor usannsynlig det er at dette ikke er forfalsket. Dette er jo nettopp dette forsvaret til Morgan går ut på: Pressen er mot ham.

DN på lørdag viet ca 10 sider til Mikel-saken denne helgen som en apetittvekker før rettsaken starter. ?re være dem for det, men det er et paradoks at den beste sportsjournalistikken i Norge kommer fra en næringslivsavis. Det meste av det som sto der bør være godt kjent for begge våre lesere, men den nye vinklingen var hvordan overskuddet fra salgene av Mikel, Edu og Obuke Bala ikke brukes til å bygge opp Lyn. Pengene er kanalisert tilbake til Brynestads forretningsimperium. Det samme gjelder pengene fra salget av de to islendingene i fjor. DN anslår at Brynestads overskudd skal være rundt 100 millioner kroner.

Det er videre interessant at fremgangsmåten til Morgan og Brynestad i denne saken er fullstendig idiotisk hvis man tenker på Lyns beste. Lyn ville hatt alt å tjene på å fortsette det ulovlige samarbeidet med Chelesea. De ville fått tilgang på mange afrikanske talent, og beholdt de Chelsea (eller CSKA Moskva eller andre klubber nær Chelsea) ikke ville ha. Dette skjedde for eksempel med Mikel-kompis Obuke Bala som neste år skal spille for Bryne. Ved å gå bak ryggen på Chelsea i Mikel-saken for å få de 60 millionene fra Manchester United kuttet de tråden til Chelsea, Hauge-imperiet, Shittu og resten av dette mer eller mindre skjulte og korrupte nettverket.

Det at det ikke var i tråd med FIFAs regler kan neppe ha vært grunnen til at de brøt avtalen – de endte jo med å også bryte Norges lover og regler (ok, jeg forhåndsdømmer igjen). Grådighet fra eierne og et dårlig forsøk på svindel fra Morgan er det som står igjen. At han i tillegg skylder på en underordnet ansatt i Lyn bygger vel ikke akkurat opp bilde av hedersmannen Morgan. Hva de 12 FFK-supporterne som dukket opp med et stort banner med støtte til Morgan utenfor rettsaken i dag tenker på er vanskelig å vite – men så lenge det ikke er støtte som i “vi vil ha deg som sportsdirektør” er det vel en Darwinistisk vri på det: Hvis Morgan blir dømt kan han fort ta med seg Lyn i dragsuget, og da tenker vel kanskje de 12 FFK-supporterne at heller dem ned enn oss?

Lyn har fått en masse penger i et forlik mellom Chelsea, Manchester United og Lyn, der slutten på visen var at alt ble holdt hemmelig, ingen av klubbene ble dømt av FIFA for å ha brutt reglene, og Lyn fikk penger både av Chelsea og Manchesterklubben. Hvis de nå blir dømt har de fått penger på feil grunnlag, og kan i teorien måtte betale tilbake millionene. Dette har Lyn sannsynligvis ikke penger til. Hva skal de gjøre da? Visst er Morgan klønete og har ingen moral, alle klubbene (og NTG?) er utvilsomt på kant med FIFAs regelverk, men er det egentlig Brynestads akutte pengebehov som har stilt klubben i denne situasjonen?

4 thoughts on “Morgan sliter – men drar han med seg FC Lyn Oslo i dragsuget?

  1. Jeg kan ikke annet enn å velte meg i all driten som kommer opp i denne saken. Rune Hauge la i dag ingen skjul på at det var en avtale mellom “alle parter” om at Mikel og de andre gutta skulle til Chelsea. Han er jo tidligere fratatt FIFA-lisensen på livstid, og fått den tilbake, så han vet jo at sjansene for å bli straffet er minimale. En gentleman’s agreement er i teorien like mye verdt som en kontrakt skulle man tro – bare ikke når Morgan er involvert:-)

    Tenk å spille spill med Morgan. Der har du mann som både vil jukse hvis han kan det, og hvertfall bryte alle avtaler hvis det kan gagne ham. Han er sikkert vannvittig god i Risk!

  2. här ger du sken av att kunna massor, så presterar du och skriva att Lyn har tjänat pengar på Mikel, Edu och Ogbuke????
    Edu o Ogbuke är samma spelare din nolla….
    Föraktet ditt suger blöt dörrmatta

  3. 🙂 Det stemmer. Jeg tenkte på Bala. Den siste het vel Sarki eller noe, men han ble kanskje sendt til Belgia eller noe. Jeg er ikke helt sikker. Uansett har de jo tjent penger på nigerianerne, men jeg mener nok Lyn som fotballklubb ville hatt mer å tjene på å fortsette samarbeidet med Chelsea (gitt at de ikke bryr seg så mye med FIFA-reglene). Bala er for øvrig i Bryne, og såvidt jeg vet (men det er som man ser ingen garanti for noe) fikk Lyn pengene fra det salget.

Leave a Reply

Top