You are here
Home > Heia > Lars tabelltips Eliteserien 2009

Lars tabelltips Eliteserien 2009

Det drar seg til mot seriestart. Overgangen til 16 lag kan være med å gjøre skillet mellom de gode lagene med bred og god stall, og de som er tynnere besatt større. I tillegg vil de ressurssterke lagene ha gode muligheter til å forsterke halvveis ettersom mange lag, ikke bare i Norge, vil bli tvunget til å selge på grunn av dårlig økonomi. På bakgrunn av dette har jeg synset meg frem til følgende tips for 2009-versjonen av Eliteserien (enig eller uenig: Si din mening i kommentarfeltet):

 1. Rosenborg. Budsjetterer 30 mill i minus for å ta tilbake plassen som Norges beste lag. Brukte mye av fjoråret på å sette Hamréns formasjon, og gjøre Demidov, Stadsgaard, Tettey og Per Ciljan etablerte på dette nivået. De har beholdt stammen og treneren fra i fjor, og har en ledelse som neppe panikk-kaster Hamrén. Annan, Per Ciljan og Sapara kan bli solgt, og de vil ha uro på keeperplassen (Johnsen er 3-valg og Jarstein en løs kanon), men i en lang sesong tror jeg dette holder til seriemesterskap.
 2. Viking. Det drives fornuftig i oljebyen. Selv om de vil savne Gaarder og Stockholm tror jeg Sokolowski kan ta et steg, og kanskje vi får se Thomas Myhre tilbake i slag? Bred stall, men litt avhengig at Ijeh virker, og ikke dummer seg for mye ut. Det gjelder for så vidt også for Rösler. Jeg tror uansett Viking blir årets positive overraskelse.
 3. Stabæk. Janne Jönson er den treneren som har sittet lengst i Eliteserien med god margin. Han virker også å ha et visst ord med i laget når spillere kjøpes inn. Stabæk har en smal og sårbar stall, men når Nannskog, Keller og Hauger virker blir Stabæk vanskelige å slå.
 4. Brann. Bedre trener, stabilt, men kravstort publikum og bred stall taler for Brann høyt oppe på tabellen i år. Tildels elendig spill i forsesongen og ingen åpenbar toppscorer taler mot dem. De bør være fornøyd med 4 plass i Bergen, men det aner meg at de ikke er det.
 5. Tromsø. Mange tror på Tromsø i år. De har et solid forsvar, en arbeidsom midtbane og en til tider veldig målfarlig angrepsrekke. Jeg tviler på at de får beholde Reginiussen ut sesongen, og jeg vet ikke om jeg tror Rushfeldt vil virke, men det blir spennende i nord også i år.
 6. FFK. Litt overraskende høyt oppe for mange? Jeg tror som noen kanskje har fått med seg på kontinuitet, og tror Grönhagen har en god hånd med laget. Videre på plussiden et alltid engasjert publikum. Wehrman var både LSK og FFKs beste spiller i fjor (fjorårets mest underlige salg!), og blir viktig. Mangler Elyounoussi og har gjort det dårlig i treningskampene før sesongen, i tillegg til at blogger og talentspeider Tor Kristian Karlsen måtte gå som sportsdirektør tidligere i vinter. Jeg tror det holder til øvre halvdel.
 7. LSK. Har gjort mye klokt etter fjorårsfiaskoen, hvor de fullstendig manglet styring på det sportslige og økonomiske. Bjarmann og Berg kan virke bra; de fikk penger for Brenne og må la unggutta slippe til. Bra for norsk fotball, og når de i tillegg har fått tak i Nordtveit på lån fra Arsenal kan det bli bra. Riseth og de gamle startspillerne Pedersen og Johnsen kan ikke forvente like mye spilletid som under Nordli. Hvordan vil de takle det? Minus at de ikke har noen penger.
 8. Molde. Har helt ok spillere på alle plasser. Fin stadion, stabil trener, og hvis de lærer seg å score på sjansene sine kan det til og med bli høyere opp enn dette. Var ubeskrivelig upresise foran mål i fjor.
 9. VIF. Har begynt sesongen med sedvanlig krangling og rot med hvilke oppgaver Martin “fus i alt” Andresen egentlig skal ha. Virker ikke som de har funnet en modell som virker – men har mange gode spillere som vil spille omtrent der Martin spiller, og mangler en spiss som garanterer  mål. Hvis Moa mot formodning skulle fortsette å være fantastisk blir han solgt. Fuenmayor er et panikkartet leie-påfunn rett før seriestart som forteller meg at klubben ikke er fornøyd med situasjonen i forsvar.
 10. Lyn: Spennende lag, men har ingen penger. Kenta er nok hakket svakere trener enn Berg. Eddie Gustavson sto noen vannvittig bra kamper i fjor, og Hoff scoret målene. Det er moro hvis unggutta lykkes, og det må kanskje kalles å lykkes hvis de blir nummer ti og slår VIF to ganger?
 11. Odd: Gikk greit gjennom 1 divisjon i fjor, og har beholdt de fleste sentrale, og fått inn Brenne som er god når han blir brukt riktig. Arason, Fevang, Svindyr Larsen og Kovacs må virke, i tillegg til at et par av de unge må ta steget (Gulsvik og Lekven spesielt). Best av de nyopprykkede.
 12. Bodø-Glimt. Har et godt innarbeidet spillemønster, og en del veldig smarte (men også ganske gamle) fotballspillere. Vil savne Trond Olsen, men Martins i form og/eller Ludvigsen tilbake i en rolle som kler ham bedre kan veie opp for mye. Overgikk seg selv ifjor, og vil slite mer i år. Har heller ingen penger.
 13. IK Start. Har ingen penger og har ikke forsterket laget nevneverdig fra 3 plassen i fjorårets førstedivisjon. Start drar heller ikke lassevis med tilskuere hvis de ikke vinner, og det vil de nok ikke alltid gjøre i år. Bolanos, Freedman, Goodson, Fevang og ?rst vil være viktige – resten blir i stor grad lagt på de unge skuldrene til Børulfsen, Pepa, Mathisen, Khalili og Hæstad. Kan bli tøft, men fantastisk moro hvis de får det til. Lykke til Tørum (måtte du ikke få sparken!)!
 14. Strømsgodset. Har en del gode spillere i for eksempel Winsnes og… Nei, det var det da. Lite rutinerte tippeligaspillere i troppen. Storflor, George og Ohr er OK, men ikke mer. Ronny Deila er entusiastisk i det han foretar seg, men mangler erfaring. Bra publikum i ryggen, men det blir nok noen tunge stunder på Marienlyst i år.
 15. Aalesund. Kopteff til Aarøy og i mål. Jeg tror bare ikke det skjer nok ganger. Arneng var god i fjor, men de har mistet Karl Oscar Fjørtoft som har lagt opp/trappet ned. Brown i mål er skadet frem til sommeren. Selv Ketil Rekdal kan ikke gjøre noe med nedrykk for de oransje. Bra støtte i byen, det skal de ha!
 16. Sandefjord. Gjorde en veldig bra avslutning på fjoråret som sikret opprykk. Den nye treneren, Walker, virker å ha fått bra entusiasme inn i laget, men det spørs hvordan det går hvis de ikke får “flyt”. Jeg tror de vil slite i bunn, men innrømmer lett at dette nok er det laget jeg kan minst om – og derfor tipper jeg dem nederst 🙂

Tabellen er satt opp under forutsetning av at ingen lag går konk/mister lisens eller poeng på grunn av pengetrøbbel i løpet av sesongen (noe som dessverre er ganske sannsynlig).

4 thoughts on “Lars tabelltips Eliteserien 2009

 1. Mhm. Vif på niende, Viking på andre. Lover ikke bra for veddemålet mitt med Tore gitt ;). Mange bra poeng her Lars, selv om noen skrivefeil ødelegger litt for lesinga ;).

  Helt enig er man jo ikke i alt. Om du bytter VIF og FFK, samt B/G og Godset, har du en tabell jeg tror (og håper) mer på. Steffen Nystrøm i Godset tror jeg blir en god kar i år… “Panikk”-kjøpet til Enga, Fuenmayor, tror jeg også blir bra. Satser på at Martin innser at han ikke er god nok (Drillo gjør det jo ikke da), og at Enga stiller med sitt beste lag uten at alt skal innom åtte-touch-Andresen. Med litt fart på topp og raskere overganger tror jeg VIF kan knive om medalje – spiller de som mot Stabæk på søndag får nok Lars rett… I år skal “vi” slå Lyn i serien minst 1 gang!!

 2. Jeg tror Brann skal få slite med å komme på en 4 plass i år. De mangler en spillestil og en klar målscorer. De tar mye poeng hjemme men har alltid vært ett dårlig bortelag. Jeg kan ikke tenke meg at Brann kommer på øvre halvdel i år.

  Sandefjord imponerte stort mot Brann men må nesten se mer av de for å konkludere noe. De har en stor arbeidsmoral i laget og kan klare seg hvis du kaprer mye poeng hjemme.

  Personlig tror jeg Strømsgodet, Start og Odd rykker ned.

  Jeg tror også at Lillestrøm kan komme litt høyere opp enn du har tippet de. Berg er en god trener og de har en bra stall.

Leave a Reply

Top