You are here
Home > Fantasyfotball > Fantasy.eliteserien: Sett opp et lag i en fei

Fantasy.eliteserien: Sett opp et lag i en fei

Det er en dag igjen. Du har ikke lag, og tror ikke du har tid til å sette opp noe som duger? Her er mitt forsøk på å hjelpe etter å ha gjort litt research.

Først: Bestem deg for om du vil ha med Bendtner eller ikke. Han startet på benken i Mesterfinalen, kom inn og så rusten ut – men bidro med målpoeng. Han koster 12,5, og det er 2,5 mill du må spare inn en annen plass.

Keeper og forsvar. Sarpsborg holdt nullen 13 ganger i fjor og nok samme tilnærming i år. Kristiansen sto i siste kamp mot FFK og virker som et godt valg. Rimelige alternativ kan være Fernandes fra LSK. Litt usikkert om plassen, men et 4,0-alternativ. Andre man kan vurdere, gitt pris/verdi er Austbø på Viking eller Makani (mulig han er småskadet) på Godset. Dyngeland på Sogndal til 4,5 kan være et greit alternativ. Av de dyreste (Brann, RBK og Odd) må man også tenke på om man heller vil ha 3 utespillere fra Odd og RBK, og om det egentlig er verdi i å bruke så mye penger på keeper (sannsynligvis ikke).

Mitt valg på keeperplass: Kristiansen og Fernandes. Totalt 9,0 mill.

Forsvar: Her er det lett å bruke mye penger. Espen Ruud er valgt av nesten 40%, og koster sammen med Hedenstad og Meling 6,5. Velg en av disse. Meling spilte ikke Mesterfinalen sist, og er usikker mot Odd.

Hvis du tror på VIF er Lundstrøm og Nakkim alternativer. VIF har fine hjemmekamper, men litt vanskelige bortekamper de første 8 kampene. I kategorien deres (5-5,5) har man også Stølås (Haugesund), Glesnes (Godset, hvis man ikke har råd til Vilsvik), Alback eller Rosted på Sarpsborg,

4 eller 4,5 i forsvar er nødvendig på 2 eller 3 spillere. Her har man Ryerson på Viking, Moe eller Granli på Stabæk, Skaasheim på Sogndal (4 mill. Fikk skryt av Eirik Bakke i avisen etter siste treningskamp), Coly på Kr.sund og Amundsen på LSK.

Mine valg: Ryerson, Coly og Skaasheim fra den siste bolken. Hedenstad og Glesnes fra den dyre kategorien. Ingen Ruud, mest for å ikke ha likt lag som alle andre, men og fordi jeg tror mer på at RBK holder nullen enn Odd.

 

På midten er det mye å velge i, og her koker det ned til hvem man har tro på. Hvis man sikter seg inn på to dyre spisser og en rimelig bør man ha 5 solide på midten. En eller flere fra RBK bør med. Helland er dyr og skadeutsatt, men verdi hvis han spiller og er i form. Midtsjø (rimeligere) og Jensen er alternativer som sannsynligvis spiller flere kamper i løpet av sesongen enn Helland.

Viking har stor tro på at Nigerianerne som ikke slo helt til i fjor skal blomstre i år. Adegbenro til 7,5 har vært lovende i oppkjøringen. På Molde virker det som man har mest tro på Sander Svendsen, med Etzaz Hussain som et rimelig alternativ. Hvis han spiller kan det være svært god verdi til 6 mill. Verdt å følge med på. Ellers mye rotasjonsfare hos Solskjær.

Zekhini hos Odd har fått mye forhåndsomtale og er valgt av klart flest på Odds midtbane, mens Nordkvelle er det sikre valget hvis man ser på historikk (koster 0,5 mer). Hvis man har tro på Deila i VIF er Ghayas Zahid en topp fantasyspiller som sikkert vil få en del bonus når han har dagen. Prisen på 10,5 kan skremme bort en del. Som sagt greit kampprogram første 10, spesielt på Ullevål, for VIF. Grindheim eller Keita er alternativer. På Brann virker Haugen til 9 litt dyr (avhengig av hvor gode man tror de vil være i år). Daniel Braathen til 6,5 kan være verdt å følge med på hvis han spiller. Det gjelder også Skaanes, men kanskje ikke nå i starten.

Sogndal har en rask og farlig spiller i Koomson som helt sikkert kommer til å score en del mål. 7,5 kan være fin verdi.

Mine valg: Zekhini, Koomson, Midtsjø, Svendsen, Adegbenro (en ulempe med denne tilnærmingen er at det er vanskelig å finne penger til å oppgradere til Bendtner, Zahid eller Helland hvis de skulle være on fire).

På spissplass må man velge den man tror mest på. Occean kommer nok til å score en del, men er blitt et år eldre. Moa er spådd en god sesong under Deila. Sigurdason hos Molde kommer til å score hvis Molde får det til å stemme. Bakenga blir nummer to etter Bendtner. Mos i Ålesund til 8,5 kan være god verdi. Marcus Pedersen får litt mye kort, men blir viktig på Godset. Børven i Brann er priset som “spiss på det nest beste laget”, og jeg tviler på at Brann gjentar bragden fra i fjor.

Hvis man velger to av disse ganske dyre spissene og en rimelig har man et bra oppsett. Her kan man for eksempel velge mellom Malic på LSK eller Omoijufano hos Stabæk. Jeg har også sett noen nevne Bye (5 mill) hos Sogndal som en man kan følge med på. Erton Fejzullahu er ikke lagt til i spillet ennå, men kan absolutt være verdt å se på – avhengig av prisen.

 

Mine valg: Moa, Mos og Malic.

Totalt 100 mill.

Lykke til. Dette blir morsomt!

Husk å meld deg på fotballblogg.nos liga. Ligakode er 2641-6152. http://fantasy.eliteserien.no/?autojoin-code=2641-6152

Leave a Reply

Top