You are here
Home > Tippeligaen > Nytt for sesongen 2006

Nytt for sesongen 2006

Dommern leverer sitt første innlegg på fotballblogg.no, og selvfølgelig handler det om regler og retningslinjer.

Som alltid kommer det nye retningslinjer for spillere, ledere og dommere i toppfotballen før seriestart. Dette året er det trenere, smykker og hender som får gjennomgå.

Trenerne: NFF er lei av trenernes bajasoppførsel på sidelinjen. 4. dommerne i årets utgave av Tippeligaen, Adeccoligaen og Toppserien skal være mer våkne for usportslige handlinger inne i teknisk område. NFF uttaler selv at det ikke vil bli vist noen form for snillisme.

Smykker: Pynting er for Italienere, og nå skal alt av. Det eneste som tillates i årets serie er glatt giftering. Ingen øreringer, klokker eller gummiarmbånd. Spillere som “glemmer” å ta av ting vil få gult kort. Litt usikkerhet om dette også gjelder ring i kjønnsorganer o.l.

Hender: Reglene for “hands” er innstrammet. Hånda skal søke ball. Det kan bli moro å se en del situasjoner i straffefeltet, hvor alle vil ha straffe. Så får vi se om den kommer.

(bare litt over en uke til det braker løs, og gjett om jeg gleder meg!!)

5 thoughts on “Nytt for sesongen 2006

  1. Det blir spennende å se! Vil dette med hands gjøre at man får en masse hands som ikke egentlig er hands, også blåser dommeren… eller ikke blåser – og uansett blir det rabalder. Samtidig filmer man trenerbenken. Ser for meg mange spennende situasjoner her.

    Hva skjedde egentlig med disse gule kortene. Hvis man skal få gult kort for plastarmbånd, usportslig oppførsel, taklinger, munnbruk, utseende og i det hele tatt blir det jo litt drøyt å stå over etter 3,5,6,7,8 osv gule kort?

  2. De endret reglene for gule kort, men fulgte ikke forslaget til Vål’enga helt. Nå må man stå over etter 3, 5, 7, 9 osv.., i motsetning til den gamle 3, 5, 6, 7, 8, i gamle dager.
    Dette er en klar forbedring

  3. Kommer til å bli blåst mye mindre hands i år. Gule kort for plastarmbånd o.l. kommer kun til å komme hvis spillerne tar på dette etter kontrollen 90 min før kampstart (alle spillere sjekkes før kamp). Er spillern så “frekk” at han tar på igjen ting som han har tatt av tidligere så fortjener han kortet.

    Har faktisk vært borti spillere som gjemmer ringer/halskjeder i munnen under sjekken, og tar det på når de kommer på banen….

Leave a Reply

Top