You are here
Home > Heia > Adeccoligaen 2006, slik går det…

Adeccoligaen 2006, slik går det…

Førstkommende helg sparkes det i gang. Ikke bare Tippeligaen, men også i vår nest høyeste divisjon Adeccoligaen (tidligere 1. divisjon).Mange spennende lag i årets utgave, både i toppen og bunnen av divisjonen. Jeg skal forsøke meg på et lite tabelltips en uke før seriestart.

Helt sist kommer Tromsdalen. Jojolaget fra nord må nok rett ned i 2. divisjon igjen. Har mange unge spillere, som kan komme til å vise seg frem i enkeltkamper, men alt i alt blir dette for tynt. Kan overraske hjemme, å stjele poeng fra stort sett alle, på sin meget nedslitte kunstgressbane.

MS Oslo, Løv-Ham og Follo følger Tromsdalen ned. MS Oslo (tidligere Oslo st) har nesten utelukkende unge spillere, og burde nok ventet noen år med opprykket. Kompisgjengen fra Bergen (Løv-Ham) berget i fjor, men i år går det nok ikke like bra. Dårlig hjemmearena kan igjen favorisere bunnlaget her, men det blir nok ikke mange poengene på bortebane. Follo blir nok laget som kommer på den sure 13. plassen, og blir det siste laget som rykker ned. Andreas Strand er borte, og det var vel han alene som berget laget i fjor. Sorry gutter, men det blir ikke AdeccoligafotballforFollo i 2007.

Sparta Sarpsborg, Hødd og Pors Grenland kommer til å berge med et nødskrik. Sparta har hentet inn spillere som helt klart forsterker laget fra i fjor, og hvis disse holder seg skadefrie mesteparten av sesongen burde dette holde for Sparta. Veldig tynn stall, men har noen rike onkler som plutselig kan finne på å spytte i litt ekstra cash. Klubben fra Ulsteinvik med det korte navnet kommer til å karre seg over streken på høstsesongen. Pors lever i skyggen av lillebror Odd, men har en ok stall, og kan fort finne på i forsterke til høsten, med spillere som ikke får spilletid hos storebror. Jeg tror Pors klarer biffen i år.

Lagene som jeg tror ender i gruppen over er Kongsvinger, Hønefoss, FK Haugesund og Sogndal. Disse lagene går klar av nedrykksstreken med god margin, men kommer heller ikke til å kjempe om noe opprykk i år. Vegard Skogheims gutter i Kongsvinger holder ikke helt mål. Igjen et litt ungt lag, men klubben har lange tradisjoner og kan fort finne på å overraske. Hønefoss hadde en kanonsesong i fjor. Jeg tror nedturen kommer i år. Har mistet Zanetti og har en meget tynn stall utenfor de første 11. FK Haugesund er tilbake i det gode selskap. Tidligere RBK trener Rune Skarsfjord disponerer en meget sterk midtbane, og jeg tror FKH kommer til å bli et meget spennende lag om noen år. Sogndal er avhengige av å få opp en ny generasjon, men klarer fint å heve seg over fjorårets skandalesesong. Alltid spennende med Sogndal.

Moss, Bryne og Bodø/Glimt må nok kjempe om kvallikplassen på tabellen. Den viktige 3. plassen som gir en slags ekstra sjanse til tippeligaspill i 2007. Selv om det kun er et lag fra 1. divisjon som har klart å vinne denne kvalliken (Songdal), så er det fortsatt en mulighet. Moss spilte kvallik mot Glimt i 2004 og blir å finne der oppe i år også. Bryne har en god og bred stall, men er litt svake på ressurser. Bodø/Glimt må opp i år for å berge økonomisk. Jeg tror Bodø/Glimt går seirende ut av duellen mellom disse lagene. Ikke mange lag som kommer til å ta poeng på nye Aspmyra stadion i år, og Glimt kommer til å ta en del poeng borte også. Glimt tar 3. plassen.

De to øverste plassene kapres av Strømsgodset og Ålesund. Flotte stadioner, gode resurser, dyktige trenere og gode spillere. Ålesund tar førsteplassen, mens Godset følger like bak. Ålesund kommer til å feie all motstand av gårde på hjemmebane, men kan fort finne på å tape på slitne gressbaner borte. Godset må få samspilt det nye mannskapet sitt, men Leo leder troppene opp i Tippeligaen igjen.

Tabellen blir som følger:
1. Ålesund
2. Strømsgodset
3. Bodø/Glimt
4. Bryne
5. Moss
6. Sogndal
7. Haugesund
8. Hønefoss
9. Kongsvinger
10. Pors Grenland
11. Hødd
12. Sparta Sarpsborg
13.Follo
14.Løv-Ham
15.Manglerud Star Oslo
16.Tromsdalen

8 thoughts on “Adeccoligaen 2006, slik går det…

 1. Jeg stoler på deg – du har sikkert bedre greie på dette enn meg. Godset satser voldsomt og har masse folk på treningskampene før sesongen, men jeg mistenker Drammen for å være litt som Bergen – så jeg vet ikke hvordan de vil takle lett motgang. I Notodden sa treneren at han trengte mer tid enn en sesong – noen grunn til at det vil ta kortere tid her? Jeg tipper med andre ord Ålesund og Bodø-Glimt opp.

 2. jeg håper ikke Aalesund rykker opp, ene og alene pga. den patetiske kunstgress banene deres. er ikke keen på å se den i tippeligaen neste år. legg gress for faen, og ikke lag stadionene deres full av betong slik som colorline, ( litt sent nå)

 3. Lars: Tror nok det er en del medgangssupportere i Drammen for tiden, men husk at de som har fulgt klubben de siste årene vet å takle motgang. Tror ikke glimt takler presset faktisk. Dønn ærlig.

  Arne: Banen i Ålesund er faktisk god som gull. Foretrekker naturgress selv, men det blir garantert kunstgress i tippeligaen neste år (Bodø/Glimt og/eller Ålesund) enten vi vil eller ikke.

 4. tipper med hjertet merker jeg. Ellers er det verdt å merke seg at follo ligger litt sør-øst for oslo, ikke i Skien. Pors Grenland sørger nok for førstedivisjonsball i Skien hvis man skal følge tipset ditt. Følger vi tipset til Lars vil de til og med få følge av storebror neste år.

 5. Fant ikke ut hvordan jeg kunne poste nytt tema her, så starter diskusjonen på denne commenten:

  Flere personer har en siste tiden snakket for en utvidelse av Tippeligaen, noe jeg støtter fullt ut! Det er for tiden flere lag i Adeccoligaen som hører hjemme i tippeligaen ( tradisjoner, publikumslag osc..) og vice cersa. Jeg foreslår en utvidelse til 16 lag fra 2007, noe som vil si at vi skal ha 4 lag som rykker opp til tippeligaen iår! For å begynne med de som ikke hører hjemme der, kan man sørge for at Sandefjord og Stabæk forsvinner (ihvertfall til de sørger for nytt stadion/flere tilskuere!), så kan man få opp Glimt (fordi man trenger 2 lag fra nord i tippeligaen, og spiller fin fotball), Godset ( fordi det er det samma for meg bare Godset vinner, og de har lange tradisjoner) Ålesund (nytt flott stadion, og fantastiske tilskuere) og Bryne eller Sogndal (disse kan bytte på å gå opp/ned med stabæk/sandefjord/molde). Lag som Hødd burde få klippekort i Adecco (noe de forsåvidt har..), sammen med Kongsvinger (kan ta turen opp i tippeligaen avogtil), Haugesund (fostrer mye talenter) og Moss (gamle tradisjoner, med litt mere entusiasme kan de og ta turen opp avogtil..)

  Smør

 6. Posting på fotballblogg.no er forbeholdt eliten. Skal se om jeg kan ta hånd om temaet i en post selv om jeg nok ikke er helt enig med deg…

 7. for å si det sånn så har vel Kongsvinger litt bedre tradisjoner i tippeligaen en det Moss har?
  Men vi får se hvordan det går, jeg er rimelig sikker på at du vil se Kongsinger i tippeligaen til året 😛
  Vi feier Bryne av banen med en 1-3 seier i morgen og varter opp med en 2-0 seier hjemme mot glimt neste helg 😉

  Når skogen leder skuta, er det stil på kongsvinger

Leave a Reply

Top