You are here
Home > Fotballens farer > Scenario

Scenario

Fordi jeg er litt konspiratorisk, samtidig som jeg gjerne planlegger for worst case, kommer her en ganske usannsynlig scenario for fotballen i år eller neste år, selvfølgelig basert på en sann historie.

I dag kommer mer og mer av inntektene fra sponsing og salg av rettigheter. La oss si at Cupen blir hetende Sas Braathens-Cupen. Sas Braathen går konk i den formen vi kjenner det. Cupen vinnes av Odd, samme året som de rykker ned. Heldigvis tror ikke Odd at de går konk, for de vinner også en million som de skal få av… sponsoren. Dette er kanhende litt usannsynlig?

I England het Cupen inntil nylig LDV Vans Trophy. Nå er LDV Vans solgt. De nye eierene har ikke lyst på Cupen. I finalen på søndag vant Swansea over Carlisle med 2-1. De fikk ikke utbetalt 50000 pund, men måtte betale sine egne spillere bonus for seieren. De vant forøvrig ikke LDV Vans Trophy, men the Football League Trophy.

La oss si at TV2 zebra går konk? Eller de nekter å betale fordi spillerene streiker fordi de ikke lenger noen mulighet for å få yrkeskadeforsikring. Hva skjer med klubbene da? I 2002 gikk ITV Digital dukken og tok med seg en rekke engelske klubber med i fallet. Vil det samme kunne skje i Norge?

5 thoughts on “Scenario

 1. Nå heter jo Cupen allerede IF-cup, så den er jo allerede solgt.

  Tror NFF er ganske flinke til å finne sammarbeidspartnere som er både trygge og forrutsigbare. Håper ihvertfall det… Men enig med du Lars. Tanken skremmer litt..

 2. IF høres jo trygt ut, men hva hvis IF blir kjøpt av DNBNOR eller ABN-AMRO eller noe annet stygt? Hvis spillerene for eksempel streiker har jeg i tillegg vondt for å tro at TV-avtalen er juridisk vanntett for andre enn Rune Hauge. Kall meg gjerne forutinntatt, men Rune Hauge og Morgan Andersen – der har du gjeng jeg ikke ville kjøpt bruktbil (eller noe som helst annet) av.

 3. Lett brukt afrikaner selges:
  Ligger for tiden i opplag, og sliter litt med fjernkontroll-albue. Flink til å trikse, og møter av og til på trening. Godt for tilskuerantallet, da mange av agentene hans kommer til å løse billett.

  Pris:Skjorten, store deler av det hvite i øyet, lillefingeren og hele hånden.
  Heftelser: Nesten ingen (et eller annet med Chelsea, og sånn…)

  Herlige Hauges Hustling Corp.

 4. Scenario 2:
  Paa stillingen 2-1 i finalen i CL og du er sterkt presset i de siste minuttene av kampen, ville folgende vaert ett bra tips??:
  Du hiver alle spillerne du har i en sirkel rundt ballen paa et frispark f.eks. siden motstanderen maa holde seg unna, gjerne inkludert keeperen. Alle spillerne stiller seg i en sirkel og man kan ha en mann i midten med ballen. Kan man da bare spasere litt rundtomkring med sirkelen med spillere og ballen i midten?? Motstanderen kan jo aldri faa tak i ballen uten aa lage frispark. Noen vil kanskje kalle dette kynisk, men er det lov saa er det jo mulig. Eller er den en egen paragraf om sirkelregelen??
  Haaper dommeren kan hjelpe meg her. Regner med det ikke bare er jeg som lurer paa dette.

 5. Scenario 3:
  Paa stillingen 1-1 paa tampen av kampen kommer du deg alene med siste forsvarer. Eneste problemet ditt er teknikken din som ikke akkurat er paa din store styrke, men du har bygget deg opp en karriere paa grunn av dine evner som en glimrende ballvinner. Hvilket alternativ er best??:
  1. Prove en lur finte og komme deg forbi forsvareren
  2. Sentre en litt daarlig pasning til forsvarsspilleren, for saa aa takle han og vinne ballen tilbake

  Jeg tror nr 2. Er du heldig kan du skade motstanderen i samme slengen som du putter et maal.

  Forovrig kan CL og frokost anbefales.

Leave a Reply

Top