You are here
Home > Penger > Pengefordeling av Hauge-milliarden

Pengefordeling av Hauge-milliarden

Jeg skrev tidligere om tv-avtalen, og var litt usikker på hvordan pengene blir fordelt. Her er fasiten; Hvert år får klubbene gjennom Norsk Toppfotball 200 millioner. NFF får 100 millioner (de har satt i gang Rune Hauge for å finne ut hva de skal bruke dem på). Norsk Toppfotball fordeler først 100 millioner flatt så 40 millioner etter tabellplassering og 60 millioner til de som er mest på TV. Her får hjemmelaget 2/3 og bortelaget 1/3.

NTF/TV2/Canal+ har startet FXT for å tyne penger ut av avtalen NFF ikke kan ta fra dem, mens klubbene lokalt har startet egne tv/radio/podcasts-sendinger med stoff som ikke begrenses i tv-avtalen. Dette kan være klubbnyheter, som nye spillere, eller mer intervjuer og bakgrunnstoff. De håper på å kunne levere stoff til TV2 igjen, og tjene penger på det.

2 thoughts on “Pengefordeling av Hauge-milliarden

  1. kilder?

    Alle som har sett ManU TV eller ChelseaTV vet jo at uansprett hvor mange dollars eller rubler man har er det vanskelig å lage god intern-TV. Kan ikke si jeg gleder meg til TV-MFK…

  2. Jeg hadde håpet du ikke ville spørre:-) I all hovedsak har jeg stolt på det som står i Memo, hvor en av kildene er Kjetil Siem i Norsk Toppfotball – men siden dette var faktaopplysninger velger jeg å stole på ham.

    Rune Hauge har forresten sagt seg villig til å rådgi NFF i hvordan de skal bruke opp sine 100 millioner – og kun til normalt honorar, og alt overskytende skal han ikke ha noe som helst av som den hedersmannen han er. Hmm. Da har han vel plutselig ingen penger å rådgi hvordan man skal bruke, og ingen jobb å få betalt for. Catch 22 der altså, med mindre man leser det i liten skrift: “Rune Hauge: Ingen jobb for liten, ingen sum for stor”

Leave a Reply

Top