You are here
Home > Uncategorized > Dommere vs Media

Dommere vs Media

Denne sesongen har vi sett flere episoder hvor dommerne har vært ute i media etter kamper og forklart seg etter kontroversielle situasjoner. Denne nye åpenheten har skap en del diskusjoner i media, og nå har Rune Pedersen kommet med en uttalelse rundt dette.

“En dommer kan ikke stå til rette for å ha fulgt regelverket, for det er det bare opp til fotballen selv å endre på. Kontroversielle episoder som har hatt åpenbar innvirkning på kamputfallet er en heltannen sak. Men vi kan ikkekomme dit hen at dommeren må kommentere alle mulige skjønnsutøvelser, for dem er det mange av i en kamp.” sier Pedersen til www.fotball.no

Les hele saken her

Så gjennstår det bare å se om media takler denne nye åpenheten fra dommerne.

2 thoughts on “Dommere vs Media

  1. Veldig bra utvikling fra dommerenes side. De får stoppet mange diskusjoner før TV2 får plukket situasjonene fra hverandre. Ettersom det ikke er morsomt å diskutere med folk som er enige med deg, faller diskusjonen død med en gang. Dermed får man mindre negativ oppmerksomhet rundt dommeren.

    Interessant å få høre om det er en planlagt strategi, eller om det er de enkelte dommerenes egen vurdering. Vet Dommer’n noe om det?

  2. Veldig hyggelig å høre dommere som forklarer på hvilket grunnlag en avgjørelse ble tatt – Når Start fikk en mann utvist og straffe fordi “det var en scoringssjanse” kan man begynne å diskutere regelverket (som om en Ålesundspiller inne i 16-meteren betyr scoringssjanse?). Det samme når begrunnelsen er “redder mål med hånden, og reglene sier at dette er rødt kort og straffe”.

    I utgangspunktet er det vel ikke så veldig interessant å få en dommer til å innrømme at “nei, det var nok ikke offside”, annet enn for å gi de som ser tv-bilder fra ørten forskjellige vinkler rett.

    Jeg gleder meg til den dagen degård eller andre med måltørke blir felt som sistemann og dommeren lar være å vise ut forsvarsspilleren fordi det at degård er alene med keeper ikke nødvendigvis er en stor sjanse for Viking:-)

Leave a Reply

Top