You are here
Home > Fotballens farer > Rune Hauges beskyttere

Rune Hauges beskyttere

Det er ingen hemmelighet at jeg mener Rune Hauge er en av de større skurkene i Norsk og internasjonal fotball. Sakene med Jon Obi, Tv-avtalen og da han lurte sin egen klubb (Bryne, hvor han var markedssjef) er bare toppen av isfjellet.

I pinsens DN bruker de 7 gode sider på å utdype hvordan Hauge opererer. Vel verdt å lese, selv om det meste av det som står der er kjent stoff. Det som opprører meg er hvordan blant annet Alf Inge Håland, som i dag er sportslig leder i nettopp Bryne nekter å uttale seg om Hauge, og hvertfall å si noe negativt om ham. Videre jobber Tore Pedersen for Hauge, og Gunnar Halle nekter å si noe som helst om saken.

Flere av de heteste salgsobjektene i Norge har Hauge som agent i dag. De eneste som har ryggrad til å slakte fremgangsmåten, the Hauge way, er RBK og Brann. Spørsmålet er da; hvorfor i alle dager beskytter spillere, forbund og trenere Hauge og hans likemenn? Det er bekymringsfullt at gamle spillere beskytter Hauge. Dette er de samme spillerene som nå tar plassene på trenerbenken og i styrerom i norske toppklubber. Someone up for a “bung”?

kokrims 3 år lange etterforskning av Hauge strandet i en taus vegg og et sinnrikt konglomerat av selskaper og transaksjoner til og fra skatteparadis. Saken med Bryne første til slutt tilen rettsaksom viste frem noen av Hauges metoder, og den og andre saker burde vært nok til å gjøre han uspiselig i hele fotballnorge. Likevel fortsetter klubber, spillere og NFF å bruke Hauge. Det er for meg en gåte. Nå får kanskje saken hvor han satt på alle sider av bordet i salget av Gamsten følger, menHauge har jo vist at han kan operere som agent selv uten lisens tidligere. Hvordan han fikk tilbake lisensen etter å ha mistet den på livstid(!) er også en gåte. FIFA er jo som kjenten gjennomsiktig og åpen organisasjon fri for korrupsjon.

Jeg håper norske spiller som for eksempelGamsten, Sigurd Rushfeldt, MariusJohnsen, Christian Grindheim ogKristofer Hæstad gjør som Soma og Madlandog lar være å jobbe med Rune Hauge i fremtiden – også hvis det innebærer at man ikke kan bli kjøpt tiloverprisav klubben Souness eller Graham til en hver tid styrer mot nedrykk.

3 thoughts on “Rune Hauges beskyttere

  1. Syke ting. Hauge bor nok bare på kanaløya Guernsey fordi han liker klimaet og naturen, ikke fordi lovene der nede er spesialtilpasset skurker og svin..
    Alf Inge Håland, som forøvrig tidligere har vært en personlig favoritt, viser ikke akkurat høy moral når han, av alle, sier “han driter i om Hauge har betalt penger til managere, eller ikke”. Kanskje det er fordi han har fått seg en managerjobb selv, og kan få sin del av kaken?
    Snart går vel Knut Sirevåg eller en annen storspiller fra Bryne til Crystal Palace (Souness mulig nye arbeidsgiver. Lykke til i League One, sesongen 07/08) for noen millioner pund…

Leave a Reply

Top