You are here
Home > Heia > Forståelsesfulle FIFA

Forståelsesfulle FIFA

Dommerne i VM fortjener en egen post, og kampen mellom Italia og USA kanskje flere. Kampen mellom Ghana og Tjekkia ble også preget av dommeren. Da Ghana fikk straffe smalt Gyan den i mål – men det var ikke dommeren som hadde blåst, men en på tribunen. Selv om Cech mente det var unødvendig fikk Gyan gult kort for å spille ballen før dommeren hadde blåst(!). Håpløs dømming, og kanskje ikke spesielt skarpt av Gyan, og han satte jo også neste straffe i stolpen. Uansett: FIFA har nå funnet ut at det gule kortet var fair idømt, og viser igjen god dømmekraft.

Nevnte FIFA har også brukt tid på sende hjem et styremedlem i FIFA for å selge svartebørsbilletter – ikke ulikt det Jack Warner drev med. I tillegg har de åpnet disiplinærsak mot Harry Kewell pga banning. Han skal angivelig ha fortalt dommer Merk at han var en “fucking shit” (“The only words I know that you’ll understand”/”These are words that goes together well”), og risikerer å bli utestengt fra benken til Australia i neste/siste kamp.

3 thoughts on “Forståelsesfulle FIFA

 1. oppdatert info på dette er at han ikke blir utestengt fordi rapporten til Merk var “uklar”. Do you understand the words that comes out of my mouth? “Fucking shit” – blir vel ikke så mye klarere enn det:-)

 2. Det har generelt vært svært varierende dømming i VM så langt, og det er kanskje det som er hovedproblemet. Dommerne har vært inkonsekvente i form av at den famøse listen er lagt helt ulikt fra kamp til kamp. Dessuten har noen av dommerne hatt et helt håpløst markeringsbehov i form av pirk når dødballer tas. Mange av disse er heldigvis luket bort kan det virke som.

  Hva munnbruk gjelder, så synes jeg toleransen generelt er for lav. Spesielt spillere fra engelsk premiership er vant til en langt slakkere linje, noe bl.a. Kewell ble straffet for.

  Det er også mange eksempler på feilaktig idømte gule kort, spesielt som følge av spill etter at dommer har blåst. Er det mulig ikke å høre dommerens fløyte? Ja. Jeg husker blant annet et eksempel på hvilken effekt denne skremselskampanjen har gitt (husker ikke hvilken kamp det var) da en spiller stopper opp på en ypperlig kontring etter å ha hørt en fløyte fra tribunen. Resultat: Spolert angrep. Men man må jo forstå den stakkars spilleren. Hadde det faktisk vært dommerens fløyte og spillet hadde fortsatt hadde kortet definitivt vært et faktum. Helt uriktig og veldig destruktivt i flere situasjoner.

  Jaja, ingenting slår vel straffen som Ghana fikk mot USA eller de tre gule som G. Poll ga Simeunevic (?) i kampen mot Australia. Førstnevnte var billigere en horene langs autostradaen inn til Berlin, og sistnevnte kan vel ikke karakteriseres som annet enn en forglemmelse som alene burde gitt wild card og innpass til Uranienborg Gamlehjem. Jævla surrehue.

  Vi får bare håpe situasjonen forbedrer seg fremover. Mye tyder på det etter gårsagens kamper, selv om det var noen tvilsomme situasjoner der og.

  Mulleh

Leave a Reply

Top