You are here
Home > Uncategorized > Gratulerer Italia!

Gratulerer Italia!

Fotballblogg.no gratulerer Italia med verdensmesterskapet, men som resten er fotballverdenen er jeg mest opptatt av det triste og uforståelige som skjedde med Zinedine Zidane. Han var 10 minutter unna en plass i solen som en av Europas fem beste fotballspillere gjennom tidene, og i stedet blir han husket for et av de klareste røde kortene i VMs historie.
Erik Mykland mener Zizou burde vært den eneste som ikke burde fått rødt kort for en slik handling, og selv om vi både kan ønske oss at det hadde vært slik, og vi i fb.no er glade i å klage på dårlige dommeravgjørelser, kan vi vel ikke si oss enig. Den argentinske dommeren overbeviste i dag, så min skepsis etter hans tidligere skandaleavgjørelser biter jeg i meg.
Jeg håper dagene fremover gir svar på hva italieneren sa til Zinedane, slik at vi i hvert fall kan forklare handlingen hans. Det kan i tilfelle bli det endelige beviset på at italienske fotballspillere er ufyslige folk, og Italia kaprer også verdensmestertittelen i usmakelighet, seier på overtid i finale mot Portugal.

Heia England!

5 thoughts on “Gratulerer Italia!

 1. Så vant jaggu Zidane gullballen. Vanskelig å si om det er fortjent eller ikke. Han har vært en av de store i dette vm, men hadde stemmene blitt gitt etter kampen og ikkefør hadde han neppe vunnet.

  Utvisningen i går var klar, men jeg synes kanskje FIFA burde se litt på hva som utløste det hele. Det kan være deet ikke var noe spesielt. Zidane har gjort merkelige ting før. Mest sannsynlig er det nok at han har blitt trukket opp med vilje. Det er lov å drive med trashtalk, men en del ting er off limits. Jeg velger å tro at disse grensene i dette tilfellet har blitt brutt av Materazzi. Er det i tillegg mulig å dø av en springskalle i brytskassen. Materazzi, som er en stor og sterk fyr, ser ut som om han må avlives der han ligger.

  En ting til, videodømming eller ikke? Hva så fjerdedommeren? Så han noen monitorer? Utvisningen er riktig, men man må være konsekvent. Hadde Zidane vært skikkelig kul skulle han bare gått av banen da han innså hva han hadde gjort.

  2 år til Sveits. Enda godt le tour har kommet i gang (hører kanskje ikke hjemme i et fotballforum).

  trulsb

 2. E2: “Det kan i tilfelle bli det endelige beviset på at italienske fotballspillere er ufyslige folk, og Italia kaprer også verdensmestertittelen i usmakelighet, seier på overtid i finale mot Portugal.”

  Syns ikke dette er rette måten å vinkle italiensk fotball på rett etter dette mesterskapet. For under dette VM har Italia framstått fra en ny og langt mer likandes måte. Masse folk i angrep hele tida, også etter 1-0. 10 forskjellige målscorere vitner om et lag som angriper samla. En samla fotball verden er enige i at Italia spilte den beste fotballen, offensivt og positivt. Det er på tide at anglofile nordmenn får opp øya og innser at det sparkes fotball andre steder i verden også.

  Vel er Materazzi en ufin spiller som mottar pipekonsert hvor enn han drar også i Italia men jeg finner det likevel paradoksalt at når en spiller skaller ned en annen, så er det den nedskallede som blir hengt ut.

  Englands innsats gidder jeg ikke kommentere en gang.

 3. I stand corrected.

  Enig med deg i at Italia ikke har vært så ille i dette VM, og jeg synes på ingen måte det er noen katastrofe at Italia vant dette VM, noe jeg nok kunne ha funnet på å mene dersom noen av de andre (KHHREMTTportugal…) søreuropeiske lagene hadde. Innlegget ble skrevet like etter kampen og da var det noen inntrykk som sto frem i bevisstheten.
  Likevel trekker jeg ikke tilbake all kritikken av italiensk ufyselighet. Jeg mener fremdeles de spiller for mye på de sidene av fotball jeg ikke setter spesielt stor pris på, noe Materazzis oppførsel ble et tydelig eksempel på. At de ikke lenger er alene om å oppføre seg sånn gjøre det ikke noe bedre.

  Materazzi / Zidane. Enig i at det er et paradoks at den skallede er den som får mest pepper. Det kan vel bare forklares ved statusen til Zizou og Materazzis tidligere rulleblad som drittsekk. Zidane har også en ganske omfattende disiplinær historie, men historien viser at er du god nok kan du tillate deg litt mer. Personlig er jeg utrolig skuffet og litt sjokkert over det som skjedde, og Matte blir kanskje et offer for at jeg, og andre, prøver å forklare hva som skjedde i hodet til Zinedine. “Det må ha vært en god grunn”…

  Til slutt Eng-e-land. Jeg mener ikke at England har spilt den beste fotballen i dette VM, og bortsett fra at de var bedre enn Portugal i kvarten fortjente de nok ikke en plass i semifinalene. Likevel tillater jeg meg å heie på de som spiller, det jeg mener er, ærlig fotball, og der mener jeg England (Chrough aside…) står langt frem i køen…

 4. Zidane angrer ikke, og skylder på at Matte snakket stygt om søsteren hans. Nuvel. Hans positive rolle som forbilde blir kanskje ikke styrket av det. Alle franske kids lærer at det aller kuleste mennesket de kjenner synes vold er helt greit så lenge han andre har sagt noe teit. Sunt.

Leave a Reply

Top