You are here
Home > fotballblogg.no > Intellektuelle Åge Hareide

Intellektuelle Åge Hareide

Åge Hareide gikk ut på en av sine pressetreff her om dagen og kritiserte bloggere, nettskribenter, nettet generelt(!) og pressen. Han var både bekymret over at han fikk så mye dekning på sine ymse utspill, men han var også bekymret for nivået på det som ble skrevet. Det han kritiserer spesielt er sjikane og uriktige opplysninger som blir spredd på nettet. Hvorfor leser han dette? Hvorfor bryr han seg?

For alle som har sittet i nærheten av Åge Hareide under en landskamp er det også artig å merke seg at han helst vil ha seg frabedt spontane og usaklige utbrudd av dette slaget. Han selv er jo værre enn Steffen Iversen i å klage på dommeren, og han blir tilsynelatende så til de grader revet med i emosjonelle utbrudd, svært mye ufin munnbruk som neppe egner seg på nettet, og en hel del usakligheter, at man av og til skulle tro han ikke var i stand til å ta rasjonelle valg fra sidelinjen.

Angrep på den tradisjonelle pressen kan ha noe for seg i og med at han får pressedekning på laget, på seg selv og av og til kan det hende man kan korrigere pressen. I de fleste tilfeller blir det bare litt ekstra støy. Når han i tillegg angriper bloggere lurer jeg på hvor han vil. Han burde vel heller rose de som skriver fornuftige kommentarer og som bidrar til fotballdiskusjonen? I stedet gir han all oppmerksomhet til 14-iser som kaller Gamst Pedersen teit eller arrogant på et useriøst nettsted. Jeg lurer jo litt på hvilke aviser Hareide leser? Leser han alle kommentarene på saker på db.no? Chatter han på blink?

Jeg er enig med Esten O. Sæther i Dagbladet som mener den norske sportsjournalistikken er grunnleggende svak – da kan man ikke kritisere forsøk på å gjøre dekningen litt mer spennende. Vi på www.fotballblogg.no ønsker å bidra til en slik diskurs – hvis da ikke Hareide når frem med sensurønskene sine.

2 thoughts on “Intellektuelle Åge Hareide

  1. Hareide vet tydeligvis ikke hva han snakker om, så la oss ikke vie den kritikken så mye oppmerksomhet.

    Den debatten utspillet har skapt er derimot mer verdt å følge. Aftenpostens kommentator Bertil S. Valderhaug har tidligere sagt ting jeg ikke har vært enig i, og med denne kommetaren synes jeg han bommer igjen. BSV ønsker å fjerne det fortrinnet nettdebatt har, nemlig umiddelbarhet og fravær av redigering. En bedre løsning ville, mener jeg, ville vært å finne smartere prioriteringssystemer enn det bl.a. Dagbladet praktiserer i dag. Kanskje kunne man finne en kompromissløsning der prioriteringen kan gjøres delvis manuelt, slik at man kan skille de innleggene som får mange positive tilbakemeldinger fordi de sier ‘heia Liverpool’, fra de innleggene som leserne faktisk mener tilfører debatten noe fornuftig.

    Det viktigste er likevel at Hareide, eller Valderhaug, åpenbart ikke leser fotballblogg.no eller noen av de andre seriøse bloggene som finnes der ute, og at det gir Hareide et dårlig bilde av Internettet. Velkommen skal de være!

  2. Et lite takk for deres (fotballblogg.no) stadige bidrag til bloggen min paa fxt. Keep it up!

    Naar det gjelder Hareide og ytringsfriheten – vel, jeg haaper han ble feilsitert… Stiller meg bak dine kommentarer.

Leave a Reply

Top