You are here
Home > Tippeligaen > Og vinneren 2007 er…

Og vinneren 2007 er…

Ikveld starter endelig Tippeligaen igjen! Etter tre forrykende foregående sesonger er forventningene og spenningen før en ny sesong større enn noen gang. Når samtlige trenere/klubber har ambisjoner om enten å kjempe om topp fire eller har en lur drøm om å overraske “alle” ser man konturene. Konturene av dramatikken, intensiteten, gleden og tårene. Og ikke av hvordan serien kommer til å se ut primo november. Da er det nesten litt synd og avsløre alt sammen her og nå..

1.Lillestrøm

Et dristig tips, javel, men å bytte ut Halle/Røsler/Mifsud/Koren med Nordlie/Brenne/Essidiri kommer til å gi fleksibilitet og harmoni. Det smiles igjen på ?råsen og med en solid spillergruppe kommer Nordlie endelig til å lykkes. Lillestrøm kommer ikke til å spille én dårlig kamp i år.

2. Rosenborg

RBK har den sterkeste stallen, og sterkere enn i fjor. Spesielt forsvaret. Verre er det med en ustabil midtban som kommer til å leke med mange, men også slite mot tøffere motstandere som LSK.

3. Brann

Brann kommer HELT sikkert til å havne høyt på tabellen. Etter min mening det laget som nærmer seg Rosenborg mest. Mjelde annonserer kamp om gullet og hvorfor skulle han ikke det når man ser på spillerstallen? Jeg tror ikke fallhøyden er så stor lengre i Bergen, mye pga mer proffesjonalitet. Mjelde må bare passe på spillernes hoder og sitt eget hode.

4. Vålerenga

Flyt er stikkordet. Og om de tar med seg selvtilliten fra i høst. Da kan det gå riktig så bra. Men må nok en gang passe seg for den fryktede angsten. Den kommer krypende hver sesong for Enga, spørsmålet er når den starter og hvor lang den blir.

5. Lyn

Av en eller annen grunn har jeg klokketro på Lyn. ?rsaken er nok Henning Berg og enkelte klassespillere. “Fyllet” rundt klassespillerne ofrer alt for Berg og dermed gir det en del poeng. Forsvaret ser for øvrig svekket ut, spesielt med Lüstü og annet stallfyll borte.

6. Viking

I motsetning til Lyn har jeg ikke tro på Viking. ?rsaken er nok Rösler/Halle. Med det mener jeg at de ikke er gode nok for topp fire. Men oppnår nok mer innsats og stabilitet med tysk struktur. Tror det blir kjipere å reise til Stavanger enn på lenge.

7. Start

Her er mye snudd på hodet siden sist. Jeg lurer hva slags ambisjoner landets største besserwisser Solér har for sesongen. Dersom han, laget og sørlandet synes det er greit å kjempe sånn ca midt på tabellen kan dette bli rett så hyggelig. Tonen kan bli en helt annen dersom Solér ser for seg et liv i medaljesus.

8. Fredrikstad

Dersom Fredrikstad havner så høyt på tabellen er det fordi de to nyervervelsene til imperialisten Morgan har slått til for fullt, og at den nye stadion til “Plankehaugen” oppleves som et fort av motstanderne. Utover dette er det vanskelig å se at Fredrikstad skal kjempe om noe annet enn å unngå nedrykk

9. Stabæk

Vanskelig lag å tippe. Kopierer Gunnarson/Nannskog de to foregående sesongene kan det fortsatt bli trivelig på Nadderuds hovedtribune. Stenersen har klart å fylle skoene til Jesper Jansson, Inge Andre Olsen har skrevet ny kontrakt og Furuseth Olsen har vokst betraktelig til sin retur til Tippeligaen. Spørsmålet er om dette holder til noe mer enn niendeplassen.

10. Strømsgodset

Trodde ikke jeg ville si dette sist gang “Godset” rykket ned; blir spennende å se hva Drammenserne får til! Gud for et kjedelig lag det var for noen år siden, men gått gjennom en stor forvandling de siste par årene. Rykker opp med et spennende lag og i tillegg har de sikret seg fire gode norske spillere. Laget med størst overraskelsespotensiale.

11. Tromsø

Har noen spennende forsterkninger og har ellers faktisk en god stall. I tillegg er Steinar Nilsen nå fast bak spakene. Det er store muligheter for at Nilsen drar i spakene og får Tromsøflyet høyere. Men Tromsø kommer til å ta skremmende få poeng på bortebane og er avhengige av å trives på nytt “gress”.

12. Odd Grenland

Fjorårets sikreste tips, som selvfølgelig gikk inn! Ikke akkurat favorittlaget til skribentene på denne bloggen. Skulle ønske de kunne kjempe om nedrykk. Og nå ser det bedre ut enn på lenge. Måtte de bare kvitte seg med Pelle Nilsson og Svindal Larsen også!

13. Aalesund

Ligaens klart svakeste stall, likevel havner de ikke sist. En vellykket sesong med andre ord. Neida, Per Joar Hansen kan faktisk overraske med dette laget. Er rimelig sikker på at Sunnmøringene har gjort noen lure innkjøp. Totalt sett blir det selvfølgelig for svakt, men kommer til å gi lagene over seg større konkurranse enn mange tror.

14. Sandefjord

Jeg tok feil i fjor, men i år kommer de helt sist. Satser 110% på at Tegstrøm gjør nok en god sesong. Det gjør han ikke. Da er det synd at de ikke har andre angripere. Det eneste positive er at laget kommer til å slippe inn (noe) mindre mål enn i fjor fordi de har en større bredde og erfaring i forsvar.

Her kan du lese fjorårets tips

8 thoughts on “Og vinneren 2007 er…

 1. LSK? Trodde ikke du likte LSK? Eller Keiko? Sandefjord og Aalesund ned og Odd i sumpa er et sikkert tips.

 2. Måtte jeg ta grusomt feil om Bøffla. Jeg heiser flagget den dagen Keiko blir tuppa ut i Femunden!

 3. En samlet ekspertise (de tre som har postet her) mener altså(utifra poeng pr. plassering. Likt mellom RBK og Brann, og LSK hakk i hæl):
  1.RBK
  1.Brann
  3.LSK
  4.Viking
  5.VIF
  6.Start
  7.Lyn
  8.Stabæk
  9.Godset
  10.TIL
  11.FFK
  12.Odd
  13.Sandefjord
  14.Aalesund

 4. Ang. Brann: “Etter min mening det laget som nærmer seg Rosenborg mest.”

  Hva betyr “nærme seg RBK mest”?

  Brann kom på 2. plass i fjor. RBK på førsteplass. Lillestrøm kom på fjerdeplass.

  Seriemester:
  Siden du tipper LSK som seriemester er det ikke Brann det laget som nærmer seg seriemester mest. (Etter en kjapp titt på tabellen din er vel det faktisk Strømsgodset).

  Plassering på tabellen:
  Siden RBK vant i fjor, så er det samme som over.

  Spillestil:
  Hvis det gjelder spillestil, så er jeg definitivt ikke enig at Brann er det laget som nærmer seg RBK mest.

  Budsjett:
  Start “nærmer seg RBK mest” og øker med 50 mill.

  Stadionkapasitet:
  Brann har utvidet kapasiteten med ca. 4000. Flere andre klubber har utvidet mer enn dette.

  Spillerstall:
  Ja, muligens.. de kjøper jo det de finner av vrakgods fra RBK.

  Men igjen:
  Hva betyr “nærme seg Rosenborg mest”?
  Og – hvem vinner serien?

  PS! jeg tipper RBK 🙂

 5. RBK har hatt en unik profesjonalitet de siste 10-15-årene og drevet fotballklubb på et annet nivå enn resten av fotball-Norge.
  ? mene at Brann har skaffet seg en andreplass på “Storklubb”-listen de siste par årene, og dermed nærmet seg RBK, synes ikke jeg trenger å være så galt.

  Ettersom jeg tror det er storhet Marius tenker på, synes jeg også man kan forsvare at serievinneren ikke nødvendigvis er den største klubben.
  Om f.eks offsidegudene hadde vært på Starts side i siste serierunde i ’05 og Start hadde vunnet ligaen, ville vel få ha ment at Start var Norges største klubb likevel.

  Dessuten vinner jo Brann serien i år. Det har jeg jo sagt allerede:)

 6. Til Lyn Fan: vil du ikke at Lyn skal komme høyere og synes du ikke at de har potensialet til det? Berg lot seg ikke imponere av Lillestrøm og med det virker det som om han ser at Lyn faktisk kan kjempe høyt på tabellen. Nå var dette bare én kamp, men Lyn har ikke gjort bort seg til nå…

 7. Paul: jeg må nok støtte meg på e2 sine uttalelser. Ser på det som en helhet at Brann nærmer seg RBK. Ikke nødvendigvis bare fra i fjor. En følelse hver gang man leser eller hører noe fra Bergen. Brann har definitivt forandret seg de siste årene og totalt sett er det idag ingen andre klubber som matcher RBK like godt. Sett i målestokk; Brann bygde ut sin allerede flotte stadion med ca 30% av kapasiteten av de fleste nye stadionene.

  Når det gjelder spillestil er jeg litt overrasket over at du sier det. Jeg synes Brann dyrker kantspillet og direkte kontringer mer enn noen gang, og jeg synes jeg begynner å lukte den norske totalfotballen til RBK. Men du mener kanskje at det er andre lag som allerede har en RBK-stil. Det er meget mulig.

Leave a Reply

Top