You are here
Home > Heia > Leeds United 1920-2007

Leeds United 1920-2007

Det er ingen vei tilbake. Det spilles semifinale i Champions League, og det eneste positive jeg kommer på er hvorvidt det går an å håpe at Chelsea spiller i League one i 2014. Ikke siden Leeds ble valgt inn(!) i 2 divisjon (før man fant på andre navn på de to øverste divisjonene) i 1920 har de vært så langt nede. Det er tidenes kollaps. Historien om tidenes vanskjøtsel av en klubb.


Det er vondt. Ikke bare rykker vi ned, men noen idioter kroner det hele med å storme banen (vi får forhåpentligvis og sannsynligvis ikke fratrekk av poeng neste sesong, men det kan skje). Noe av det som irriterer meg mest er at ingen ser ut til å bry seg. Først i går hadde noen spurt Estil og Rekstedt hvordan de hadde det, og på lørdag var det kun en notis om storming av banen og nedrykk. Ingen bilag i avisene, ingen innslag på tv, det ble ikke nevnt på nyhetene. Jeg heier på et lag som ingen bryr seg om.

Det er hauger av Leedsfans i Norge, men man blir møtt med inntrykket om at man er en kuriositet. Ingen medlidenhet. Ingen mobbing. Selv ikke at Leeds gjør det dårlig ser ut til å engasjere fans av dinamo Chelski, Luckypool eller Manchester Pirates. Jeg vil mobbes. Jeg vil ha intervjuer med Bakke, Rekdal, Håland og Flo. Hva betyr nedrykket for Engelsk fotball? For fotballinteressen generelt?

Og en ting til: Hvorfor er det ikke flere som har plukket opp Ridsdales hyperarrogante feiring med champagne med Hulls styreleder på lørdag? At han i det hele tatt får lov å drive noe som helst business er utrolig. Først neste år er vi ferdige med å betale på lønnen til Fowler og andre overbetalte spillere fra Ridsdale-tiden(1997-2003). Jeg tror jeg vil gå så langt som å si at jeg ønsker den mannen alt vondt her i livet.
Noen som vet om noen som viser league one-kamper?

5 thoughts on “Leeds United 1920-2007

 1. ITV viser ALLE målene fra League One og Two dagen etter runden, sånn i frokosttid på søndag (gjorde ihvertfall for et par år siden).

  Og til en snerpete skribent; Bakrommet på NRK2 dekket faktisk nedrykket til Leeds ganske godt sist tirsdag. Litt flaut var det likevel at programleder Nesbø gjorde et poeng ut av at Håland var Asnl-supporter (Nesbø dyrker Tottenham&eggs, no spam).

  For øvrig hadde nevnte Nesbø et godt forslag om at grisespillere med skadende taklinger skulle sone hele den perioden voldsofferet var skadet.

  Utover det foreslår jeg at vi tar en tur til England i høst og ser Port Vale – Leeds på Vale Park. Go Valiants! Leeds to Second!

 2. Synes synd på både Lars og Jokke…

  Leeds er et “storlag” som hører med i toppdivisjonen. Lykke til på veien tilbake, selv om det blir vanskeligere for Leeds enn Manchester City som gjorde noe av det samme for noen år siden. Få betalt unna for gammel morro, så er vel fortsatt fansen mange og hengivne nok til at Leeds vil reise seg igjen. En rik onkel vil jo hjelpe på – pennies for pounds kan vel bli en løsning – dessverre for kreditorene, bra for Leeds :).

 3. Er det nå vi skal synes synd på Eirik Bakke som fremdeles ikke har fått utbetalt all lønnen han “har krav på” fra LUFC? Stakkaren er jo så dårlig at det var ingen som i sin villeste fantasi ville finne på å kjøpe han med de lønnskravene han hadde. Da kunne han jo henge rundt på benken i championship i stedet…
  I pity you not, Eirik!

 4. Bates er nå eneherskende diktator. Gjelden er borte, men samtidig sier han at penger ikke frigjøres til spillerforsterkninger. Dessuten kommer han ikke til å selge Leeds på billigsalg heller…. Wise har kvittet seg med flere av gamlekara og må satse på unggutter. Vil Leeds overleve League One??

 5. Det burde være umulig å rykke ytterligere ned nå, med eller uten Bates. Leeds vil uansett ha en større fanskare enn andre lag i League One, og dette alene bør kunne gi økonomiske muskler til å reise seg igjen.

Leave a Reply

Top