You are here
Home > Regler og sånn > Go ?vrebø!?

Go ?vrebø!?

Peter Ijeh fikk søndag gult kort for å ha bedt ?vrebø dra til helvete, hvilket må være det nærmeste man kommer fuck off på norsk? Hvis det kun er det han har sagt, på en entusiastisk måte, i kampens hete, er dette nok litt strengt. Steffen Iversen ville jo ellers vært vist ut i hver eneste kamp. Dette kunne jo vært hyggelig, men det skjer jo ikke.

Fotballspillere er forbilder, og så lenge alt filmes og går ut til de tusen hjem syntes jeg man skal kunne kreve av fotballspillere at de respekterer dommeren, vasker munnen sin og passer på hva de sier. Til hverandre, og kanskje spesielt til dommeren. Gult kort er kanskje strengt, men det er tross alt det eneste dommeren kan gjøre? Det er ingen tvil om at fotballen har alt å tjene på å nærme seg andre idretter når det gjelder respekt for dommeren og reglene, men hvordan skal man oppnå det? Trenger man 5-minutters utvisninger for tull og tøys? Jeg syntes et hvitt fair play-kort vil være en bra måte å ta bortsparking av ball, uthaling av tid og grovt språk på.

Når det gjelder at Ijeh presterte å bli utvist setter jeg det på kontoen for dumhet, med mindre han som noen har antydet ikke så det gule kortet (jeg fant ikke helt tilbake til der jeg leste dette, men mener det var en i Stavanger Aftenblad som skrev noe slikt). Hvis du er usikker på hvor dommeren har lagt listen i forhold til språkbruk får du jo et hint om dette når han drar opp det gule, og da bør man ikke fortsette.

Et annet aspekt med dette er at Ijeh (iflg. db.no) først sa han bare hadde spurt dommeren om han ikke så hva som skjedde flere ganger. Etterpå har han blitt presset til å innrømme at han sa fuck off to ganger. For et par runder tilbake ønsket Ijeh å fremstå med sannheten i ordkrigen med Startspillerne, og mange trodde han sikkert da, men denne saken har nok ikke styrket troverdigheten hans. Det tror jeg bare slår tilbake på Peter Ijeh selv.

One thought on “Go ?vrebø!?

  1. Helt enig. Kjefting på dommer er en uting, og er med på å undergrave dommerens autoritet blant spillerne. Jeg er glad i entusiasme blant spillerne, men det går en grense. Spillerne skal gjerne få lov til meg i å hisse seg opp og bande ut i luften. Men hva godt kommer av å stå rett opp foran dommeren å si “dra til hellvette.”
    TV2 sin vise Bengt, mener at man skal ha lov til å komme med utbrudd på dommeren hvis dommeren har tatt en tvilsom avgjørelse. Så hvis jeg forstår bengt rett i denne saken så skal det være lov å kjefte på dommeren hvis han gjør feil, men ikke hvis han tok en rett avgjørelse. Hvilket signal gir man da til spillerne? Kjefting til dommer skal ikke skje. Overhodet!

    Selv spiller jeg basket, og her er både trenere, spillere og dommere opptatt av å ha en god dialog ute på banen. Slik burde det være i fotballen også. Spillerne skal ha rett på en forklaring fra dommeren, så lenge spilleren kommuniserer med respekt til dommeren. Hvis ikke er det gult kort. I basket er forøvrig et banneord nok til å få en teknisk feil, dette praktiserers sjelden. Men hvis ene laget klager for mye på dommeren, eller banner høyt på banen. Kan laget risikere å tape kampen. en teknisk feil=2 straffer og ballen etterpå.

Leave a Reply

Top