You are here
Home > Heia > Heia Norge!

Heia Norge!

Jeg er Norge-fan. Jeg blir lei meg hvis vi taper. Stolt og glad hvis vi vinner. Det er ingenting jeg heller vil enn at Norge skal klare å hevde seg i et internasjonalt mesterskap igjen slik vi gjorde på nittitallet.
Mange aviser har festet seg ved uttalelsene til Landslaget-er-kjedelig-“ekspert” Hans K. Hognestad. Han mener å ha funnet ut at fotballsupportere generelt synes landslaget er “et unødvendig avbrekk i sesongen”, og at landslaget er noe man kan gi opp like godt først som sist.
Jeg er supporter, og jeg blir krever å bli trodd når jeg sier at landslaget betyr like mye for meg som IK Start gjør.

Da Norge spilte, og spilte godt, mot Tyrkia så jeg kampen med noen tyrkiske bekjente av meg. Thomas Myhres dårlige dag reddet meg kanskje fra å få juling av han sinte tyrkeren i andre enden av rommet, men det ødela dagen min fullstendig. Fra lykkerus over å ha meldt oss på i kampen om en sluttspillplass til fortvilelse over den mest urettferdige av utligninger. Og det fra landslagets kanskje beste mann de siste årene. Den dagen beviste jeg for meg selv at landslaget betyr noe for meg.
Jeg var 15 år da Norge slo Brasil i Marseille. Hvis jeg noen gang dør på en dramatisk måte kommer denne dagen til å ha en fremstående plass i min livs-revy. Jeg klarer ikke av hele mitt hjerte å forestille meg at noen som er interessert i fotball ikke har det som en av sine største fotballopplevelser. Heier du på L’pool burde det være mesterligaen i 2005 og Norge – Brasil. Heier du på RBK, burde det være kvartfinale i CL og Norge – Brasil. Heier du på Vålerenga er det seriegull i 2005 og Norge – Brasil.
Skal vi oppleve noe lignende igjen er vi avhengige av å slå Malta og Ungarn. Skal gutta våre klare å yte maks til uken trenger de litt mer støtte i befolkningen en det mediebildet nå tyder på. Møt opp på Ullevål og gi Våre Beste Menn den støtten de fortjener!
Jeg skal til og med heie på John Arne Riise…

Heia Norge!

3 thoughts on “Heia Norge!

 1. Jeg er også en supporter. Det blir nesten som å bekjenne sine synder:-) Når det er sagt er jeg en supporter som mener Hareide må gå. Du fikk kanskje ikke med deg diskusjonene på TV i går. Både på bakrommet på NRK og i TV2-sporten gikk debatten. Bakrommet blir pent plukket fra hverandre av Tor-Kristian Karlsen i bloggen hans i dag(lang men god post), men i TV2 diskuterte Hareide og Drillo. Drillo ville bli mer kynisk og Hareide ville ikke høre på fornuft.

  Hareide vil spille balltrillende, stillestående fotball slik de gjorde det på kontinentet da han var ung. Alle gode lag løper i dag. Gode lag er presise og raske i lengderetningen. Gode lag slår raskt fremover. Gode lag har, som Tor-Kristian Karlsen også skriver, ikke nødvendigvis noe bedre spillere enn det Norge disponerer. Til og med Bengt Eriksen har noe fornuftig å melde i dag. Han skriver ganske riktig at det er mulig å utvikle oss noe fra Drillo, men at vi ikke må være arrogant jålete. Det norske fotballpublikummet vil se mål og laget vinne, og ikke balltrilling (min påstand)!

  Hareide har middels til dårlige resultater å vise til, han viser liten evne til å snu det og han tilfører ikke den norske fotballen noe annet en proffesjonalitet i forhold til pressen. Det er ikke det Norge trenger nå. Hareide må gå!

 2. Har fulgt landslaget på trening i en uke nå, og tenkte at jeg måtte kommentere en liten ting som du skriver øverst i innlegget ditt Eivind. Det med om vi ikke bryr oss om landslaget lenger.

  Dèt er ihvertfall helt feil.

  For det første er det 50-100 journalister på hver trening foran en såpass “kjedelig” kamp som mot Malta. Det sier sitt. Når man har de fem-seks første sidene i VG/Dagbladet-sporten etc. hver dag i en uke, så er det ikke fordi journalistene liker å skrive om det. Nei, det er fordi folk vil lese om det.

  – Og når man har egne debattprogram på TV som debatterer om man har mistet interessen, så sier vel det sitt. Da har ikke folk mistet interessen.

  Var på Ullevaal mot Malta, skal i dag mot Ungarn.

  Er selv ikke noen stor fan som jubler vilt når landslaget scorer, men de aller fleste vil nok innrømme at det hadde vært gøy å komme til et nytt mesterskap. Hvordan vi skal få det til med den treneren og det laget vi har i dag, er en helt annen diskusjon…

Leave a Reply

Top