You are here
Home > Heia > Hva en keeper kan tillate seg

Hva en keeper kan tillate seg

Fotballkeepere har så lenge jeg kan huske blitt opplært til å gå ut med et kne foran seg når de går ut for å holde ballen. Dette visstnok for å beskytte seg selv. De fleste har fått med seg dette, og det er også lite hendelser i forhold til dette. Når det gjelder hva vi så på ?råsen i går hadde dette lite med en slik sedvane å gjøre. Hainz Muller slenger ut det venstre kneet med hensikt i å treffe Fevang. Man kan selvfølgelig si at han gjør det for å beskytte seg mot at han får Fevang i kroppen, men kne mot hode er feigt.

Hvis man sammenligner dette med å gå opp i hodeduell og plante albuen i hode på motstanderen ser jeg liten forskjell på situasjonene. Det er livsfarlig spill og burde straffes med rødt kort og i denne situasjonen også straffe. Det kan ikke være sånn at man kan gjøre hva man vil fordi man er keeper? Nå ser det litt slik ut. På corner kan keeperen dytte vekk spilleren som dekker han opp, og skulle han snuble over noen på vei ut på skovtur i feltet får han sannsynligvis frispark. Hvorfor denne overbeskyttende holdningen?

4 thoughts on “Hva en keeper kan tillate seg

 1. Fedrelandsvennen følger saken og melder at NFF skal se på denne saken og vurdere om de skal gjøre noe.
  Som Start-fan synes jeg er det like greit at Start ikke fikk straffe, til det var LSK så overlegne at det ville vært flaut å ta et poeng, men jeg synes NFF burde statuere et eksempel og fortelle verden at det ikke er lov å skade folk selv om man har tatt på seg sloss- eller keeperhansker.
  Håper Muller får tre kamper, slik som vel er kotyme med tilsvarende albuetilfeller for utespillere. Sjelden mulig å si noe tydelig om hensikt i de tilfellene heller.

  Har dommer’n en komentar?

 2. Registrerer at Müller føler seg forfulgt og behandlet som en kriminell.

  Vel, hadde han gjort dette utenfor banen hadde han nok rimelig sikkert havnet i strafferegisteret…

  Jeg tviler forøvrig på at han bevisst forsøkte å kveste Fevang, men han har absolutt ingen grunn til å gå opp med kneet på den måten han gjør. Noen som husker Toni Schumaker?

 3. Etter dommen på to kamper:
  Jeg synes to kamper er snilt. Jeg mener det sender et signal om at Müller egentlig ikke kan lastes, men at det likevel er på sin plass med litt straff. Tre kamper mener jeg ville gitt et klart signal om at slik går det ikke an å holde på.
  Jeg noterer meg at mange, både fra kommentarfeltene til nettavisene og ‘the Stig’ i Start synes straffen er for lav og fisker etter fem kamper eller mer. For å bruke slike straffer synes jeg man må bevise at noe var tilsiktet, noe det vil være i overkant å påstå at man kan bevise her…

  Altså: Straffen er for mild, men ikke så mye for mild.

 4. Start går ikke videre med saken heter det i dag – men det er etter at NFF har sagt at de ikke har mulighet til å anke( – man kan altså kun anke for å få straffen ned, ikke opp), og at Fevang har sagt at han ikke gidder. Uansett greit av Start. Så får man heller diskutere graden av inkompetanse som råder hos NFF når man gir to kamper for dette. Det er f.eks det samme som Rune Nilsen fikk etter (svært klønete!) å ha puffet FFK-spilleren i semifinalen i cupen i fjor.

  En sivil rettsak pga. dette ville bare vært dumt. Da nærmer vi oss Amerikanske tilstander (“jeg fikk litt vondt inni meg da jeg så hendelsen på TV og saksøker Muller for ørti billioner”). Vi får heller håpe Muller blir mer forsiktig, og ikke minst at han blir pepet ut neste gang han viser seg på Kristiansand Stadion (sammen med M.Johnsen… for en kamp!)

Leave a Reply

Top