You are here
Home > Heia > ?ge Hareide trenger hjelp!

?ge Hareide trenger hjelp!

Litt uavhengig av EM eller ikke EM mener jeg ?ge Hareide trenger hjelp. Han må gjerne fortsette som landslagssjef, men da må han ha et støtteapparat rundt seg som er bedre enn i dag. ?ge er gammel fotballspiller, og det er lett å se når man ser oppførselen på sidelinjen. Han blir svært engasjert og jubler med spillere, klager på dommeren mer enn spillerne og viser spontan glede ved seier og mål. Dette er vel og bra, men det går utover hans evne til å gjøre de rette valgene under kamp. Jeg ønsker meg en mann som kan hjelpe ?ge med dette.

Senest under tyrkiakampen så alle som ikke satt på benken på Ullevål at Tettey hadde en dårlig dag og ikke var moden for oppgaven. Videre kunne man se at Steffen Iversen ikke var noen ving og at vi ikke, som ?ge hadde planlagt, styrte kampen på hjemmebane. Iversen kom aldri opp foran mål. I tillegg slet John med dårlig form og gode midtstoppere. Norge ble presset bakover og overkjørt på midten. Riseth er erfaren og har spilt godt i internasjonale kamper for RBK i rollen Tettey skulle ivareta. Sollie er en mer forsvarende og løpende midtbanespiller i en 4-5-1 enn Iversen. Carew vil få mer plass på vingen, og Iversen er best i boksen. ?ge hadde alternativer, men gjorde ingenting. Han kunne tatt ut Tettey og Iversen, eller byttet plass på John og Iversen. Han kunne spilt 4-4-2 med BH Riise på høyre og Doffen og Riseth i midten. Til og med Sollie kunne kommet innpå. I stedet venter han med å bytte, og da bytter han Doffen som har gult med Per Siljan. Rushfelt i det 89’ende er patetisk desperat og Riseth kom inn for sent. Noen må hjelpe ?ge!

Dette er ikke første gangen dette skjer, men det gjør ikke så mye. ?ge er flink med pressen, han er flink til å skjerme spillerne for pressen, han er flink til å lage en god stemning internt i gruppen, men han er altså ikke så flink til å disponere laget under kamp, ta “vonde” avgjørelser som å ta av Tettey etter 45 (da ville han sikkert følt at han spilte en dårlig kamp), eller innse at han har valgt feil taktikk. Gamst, Carew og Iversen skulle angripe, men vi ble overkjørt. Da må man legge om – og gjerne før man ligger under.

Hvem mener jeg bør ta denne rollen? Meg selv, eksperten. Neida, jeg ser at dette er bedrevitenskap, men det må finnes roligere og mer analytiske hjerner ute i fotballnorge? Forslag kan gis i kommentarfeltet.

2 thoughts on “?ge Hareide trenger hjelp!

  1. Tror hele nasjonen er enig at tettey i prinsippet ikke skulle ha spilt den matchen, til å med jeg klarte å tenke så langt. Riseth, tenkte jeg med engang jeg fikk vite grindheim ikke kunne stille. Så ja, noe må vel gjøres rundt hareide også. Ola By Riise er kanskje ikke nok:P
    Nøkkelen er vel å ta ting i etteretning, å utvikle oss sammen. ikke bare spillerne, men å spisse kompetansen rundt forståelsen. Destod flere matcher laget spiller jo bedre tror jeg ærlig talt det blir, uavhengig støtteaparat.

Leave a Reply

Top