You are here
Home > Heia > Drillo om ?ges problem

Drillo om ?ges problem

Jeg har tidligere omtalt hva jeg mener er noe av problemet til ?ge Hareide. Dette forutsetter naturligvis at vi er enige om at han har et problem, men så lenge vi ikke vinner fotballkamper og spiller dårlig går vi ut i fra det. Min påstand var at ?ge er dårlig på vurderinger underveis i kamper, og at han koser for mye med spillerne. I går var Drillo ute i avisen og forklarte hva han mener er ?ges problem. Det er spillestilen og at spillerne koser for mye med ballen. Spillestilen er basert på at spillerne er veldig gode med ball, og at vi kan kontrollere kamper. Drillo vil gjerne spille mer i lengderetningen. Med Norges begrensede spillematriell mener jeg først og fremst at Norge må han en plan for hvordan de skal spille, og jeg tror faktisk ?ge ønsker å være mer gjennombruddshissig – de får det bare ikke til. ?ge blåser av kritikken og syntes Drillo bommer. Men han “tar gjerne diskusjonen”.

Otto Ulseth skrev i sin kommentar i sportsmagasinet på fredag om dagens trenere som ikke lenger er tenkende akademikere, men adrenalinhøye skrikhalser som først og fremst skal motivere til litt ekstra innsats. Han skriver også i Dagbladet om at Glimt og Stabæk faktisk var de eneste i helgens runde som hadde en plan med angrepsspillet. Gjennombruddshissighet er resultatet av å ha en plan. Han er med andre ord langt på vei enig med Drillo i at det lønner seg å ha en plan (kanskje ikke overaskende – han var også hjelpetrener under Drillos korte Irak-tid).

Bertil Valderhaug ble kritisert av Drillo for å være på lag med ?ge, og han svarer med flere klasseutspill i dagens Aftenposten. Han velger i stor grad mannen i stedet for ballen, og omtaler Drillo som syvende far i huset (brummer fra hornet på veggen), og de to eldre herrene i muppet show. Men diskusjonen er velkommen altså! Jeg heier på Drillo, og håper vi kan få en skikkelig spillestildebatt igjen!

Leave a Reply

Top