You are here
Home > Heia > Kvaliken er ikke over selv med 0 poeng

Kvaliken er ikke over selv med 0 poeng

Før lørdagens landskamp mellom Norge og Skottland er norske medier (deriblant TV2-sporten i går kveld) klare i sin tale på at ?ge Hareide burde ta hatten og gå dersom det ikke blir poeng hverken mot Skottland eller Nederland, og at det da bare er å se mot EM 2012.

Feil. Feil. Feil! Norge har alle muligheter fremdeles, og jeg skal vise hvorfor.

Nederland er klare favoritter i vår pulje, og forventes å cruise greit inn til solid seier i vår gruppe. Bak Nederland er det ganske jevnt om andreplassen som mest sannsynlig gir kvalifiseringsspill mot en annen toer. Norge og Skottland regnes som favoritter, men hverken Island eller Makedonia er kasteballer på San Marino/Andorra-nivå, og vil nok knipe en del poeng.

Jeg skal sannsyliggjøre åpningshypotesen min med å regne hvordan lagene gjør det ut ifra et egenprodusert referanse-utfall. Det er som følger:

 • Nederland vinner alle sine kamper, hjemme og borte. 
 • Skottland og Norge vinner alle sine kamper mot Island og Macedonia, og hjemmekampen mot hverandre. 
 • Island og Macedonia vinner hjemme i innbyrdes oppgjør, taper resten.

Dette vil gi følgende slutttabell:

 1. Nederland     8    8-0-0     24p
 2. Norge           8     5-0-3     15p
 3. Skottland      8     5-0-3     15p
 4. Island           8     1-0-7       3p
 5. Macedonia    8     1-0-7       3p
Etter fire kamper har Ligger Norge 2p bak skjema, mens Skottland har tapt mot gruppens antatte askeladd, Macedonia, og ligger 3p bak referansen. Nederland har vunnet sin ene kamp, mens Macedonia og Island har prestert noe bedre enn mitt skjema.
Skulle Norge tape begge den kommende ukens kamper, vil vi fremdeles ligge 2 poeng bak, men relativt sett ett poeng bedre enn Skottland. Hvis alle lagene deretter presterer på det jevne resten av kvalifiseringen, vil Norge likevel ta andreplassen. Ett poeng foran Skottland, ett lite hav bak Nederland.
Min analyse er nok ikke helt vanntett. Nederland kommer til å avgi poeng, og om de gjør det mot Skottland, og ikke mot Norge går det dårlig. Jeg synes likevel det er interessant å se hvor lite hold det er i medienes krisemaksimering.
Hjemmekampen mot Skottland og bortekampene mot Island og Macedonia blir, etter min mening, nøkkelkampene i kvalikken, men skulle vi mot formodning vinne på Hamden Park, vil det se meget lyst ut, og vi vil ligge an til å havne 7 poeng foran Skottland til slutt. Det er ikke bare i Norge mediene hyler; Skotsk FA måtte i går gå ut å si at George Burleys jobb ikke alene avhenger av seier mot Norge.
Heia Norge!

 

8 thoughts on “Kvaliken er ikke over selv med 0 poeng

 1. Veldig bra jobb! Enig med deg om at det mest sannsynlig er en kamp om andreplassen i gruppen vi kan håpe på. Når det gjelder Hareide mener jeg seriøst at han må vise tegn på at han har en plan, og er i stand til å ta fornuftige avgjørelser under kamp for at han skal kunne fortsette.

  Ta av Carew under Island-kampen og spille Gamsten sentralt er to eksempler på det jeg syntes er dårlig dømmekraft. Men det er jo hyggelig for en erstatter at han fortsatt har sjansen til å ta oss til VM:-)

 2. Veldig bra kamp av Norge, synd vi ikke klarer å sette de store sjansene vi har.
  Viktig at MGP fikk et bra innhopp. Jeg tror det er ting som det som kan føre til at han til slutt får ut potensialet sitt på landslaget.

  I forhold til referansetabellen ligger Norge nå ett poeng bak, men hele fire poeng foran Skottland.

  Altså: Fordel Norge!

 3. Tror vel ikke laget er godt i forsvar til å ta poeng fra Nederland, men god kamp mot Skottland. Braaten var etter min mening feil mann å sette inn – han gjorde jo strengt tatt bare det han pleier. Bytte med Gamsten var bra, for han er bedre deffensivt. Han gjorde også et godt bytte og fikk litt selvtillit. Det er bra for Norge hvis vi kan få igang han igjen!

 4. Men er 15 poeng nok da? til å være blant de åtte beste toerene? Neppe.

 5. Ser den. I hvert fall ikke 13 som vi ligger an til nå. (2 bak skjema)
  Vet du hundre prosent hvordan de regner ut dårligste toer?
  Poengsnitt, eller innbyrdes blant topp fem i gruppen? Hverken fifa.com, uefa.com eller rapporten fra møtet i UEFAs Executive Comity der de vedtok ordningen sier noe om det…

Leave a Reply

Top