You are here
Home > Tippeligaen > Eivind tipper Tippeligaen 2009

Eivind tipper Tippeligaen 2009

For første gang skal 16 lag kjempe i Tippeligaen. Jeg har vært skeptisk og tror det er minst 2 lag for mye. Når det meldes om noe sviktende interesse, kan det være et tegn på at jeg har rett. La oss håpe det blir gøy, Jeg tror det blir morsomst i Trøndelag og tristest i Sandefjord og på Oslos vestkant.

Se også Lars’ tips.

1 RBK

Unntakenes tid er forbi, og Rosenborg gjeninntar tronen i toppen av Tippeligaen. Hamrén var for første gang siden Hareide ikke en nødløsning, og ser ut til å ha fått tid til å forme det laget han vil ha.  Har investert mye, og har bra dekning på alle plasser.

2 Stabæk

Kobayashi var knallbra i “super”finalen mot VIF, og hvis han holder den dødballkvaliteten hele sesongen blir det bra. Nannskog kommer til å putte mye, og Hoff kan også fort komme opp i doble siffer. Beholdt de solide defensive spillerene.
Etablerer seg som et topplag. Ny-stadion-syken blir faren.

3 Lillestrøm

Henning Berg lager orden på Romerike. Bedre organisering gjør at LSK får en opptur i 2009. Brukbar stall som har blitt dårlig utnyttet de siste sesongene. Occean putter over 10.

4 Brann

Har vært fryktelige i vinter, men jeg er uenig med Davy, og ser ingen grunn til at Brann ikke skal klare å henge greit med i toppen likevel.
Bra stall, og en trener som ikke tillater laget sitt å kollapse.

5 TIL

TIL blir bra, men ikke like bra som medieflokken vil ha det til. Reginiussen blir solgt i sommer, og da hjelper det ikke at Høgmo er bra. Veldig bra topp 11, men litt tynt utenom? Kult-helten Helge Haugen var et kjøp i Wehrman-klasse

6 Vålerenga

“8-touch-Andresen” burde kanskje bli trener på heltid, men om han tviholder på plassen sin så gjør det ikke Enga såå dårlige. Spisspar med et av ligaens største potensiale – hvis Fredheim begynner å score mål kan han og Moa lage mye moro. Litt tynt bak?

7 Molde

Oi. Det var et høyt.

Molde har holt på litt i det stille, men blir årets overaskelse. Fått kjøpt spennende utlendinger (2xDiouf og Mota), har en trener med en plan, bra unggutter i forsvar, og to pensjonister på midten som bidrar med rutine og tenning.
Kjell Inge Røkke har fremdeles penger, og det gjør at Molde har mer ressurser enn de fleste i krisetidene.

8 Viking

Fryktelig vinter, og lenge siden ting har gått på skinner i Stavanger. Jeg, med flere hadde tro på at vinnerskallen Rösler kunne bringe treofeer, men han har ikke klart å innfri. Jeg tror ikke han gjør det i år heller. En av få klubber som har drevet rimelig fornuftig økonomisk, uten at det har hjulpet foreløpig.

9 Glimt

Kåre Ingebrigtsen er den av Eggens disipler som har imponert mest som trener, og selv om de overpresterte i fjor tror jeg de kan klarer å spille seg til en plass omtrent på midten av tabellen. Liten stall og svak økonomi gjør at de er utsatt for skader og kan bli tvunget til selge halvveis.

10 Odd

Odd blir best av de nyopprykkede og ender på 10. Fagermo har bra kontroll, og har en interessant miks av gamle (for gamle?) og unge spillere å velge mellom.
Avhengige av at Bentley eller Kovacs scorer mye mål.

11 Strømsgodset

Mye brukbart i Drammen om dagen, men ingenting som tilsier at de skal kunne kjempe seg opp på øvre halvdel. Winsnes, Andersen og Storflor er gode. Mye ansvar på unggutta. De er gode, men vil variere mye. Deila mangler erfaring.

12 Fredrikstad

Etter mange års sammenhengende opptur rakner de i ?stfold i år. Hadde en spennende, langsiktig satsing på gang helt TK Karlsen planla for mye og ble skviset ut av klubben. Nå er det ingen igjen til å planlegge, halve stallen står uten kontrakt etter sesongen, og laget kan fort rakne i sommer. Bra keeper i Staw, men ingen til å score mål hvis ikke ?verton skulle slå til.

13 Start

På langt nær den samme entusiasmen på sørlandet i år som da de rykket opp og tok sølv i 2005. Også denne gangen er det mange gode ungutter som har hatt gått av et år i førstedivisjon, men det spørs om Khalili, Kleiven og Yngste Hæstad kan matche Strømstad, Hæstad og Johnsen. Det positive er gode utenlandske forsterkninger i Owello, Goodson og vinterens hit Christian Bolaños.
Gøy at Myggen er med i gjengen, men jeg tar imot veddemål på at han ikke spiller en hel kamp i løpet av sesongen.

14 Aalesund

Rekdal har en formidabel oppgave foran seg når hvis han skal få samlet nok poeng til å overleve i Tippeligaen i år, men jeg tro han greier det såvidt.
Adin Brown er en god keeper, og AaFK har en del lovende unggutter i bl.a. Parr og Orry Larsen.

15 FC Lightning Thunderstrikers Oslo

Nå er jeg streng, men jeg tror det blir en trist sesong på vestkanten i år. Mistet kanskje sine tre viktigste spillere i Gustavson, Hoff og Sokolowski, og har katastrofalt dårlig økonomi. Avhengig av en brasilianer og to nigerianere, og jeg tror ikke Gustavinho blir like god som han har vært i vinter.

16 Sandefjord

Om det er aldri så mange lag i eliteserien synes jeg Sandefjord er et førstedivisjonslag, og tror de kommer til å slite. Mangler noen som kan score mål og har liten bredde i stallen. Hadde maks-flyt på slutten av fjorårssesongen, og dersom trener Walker klarer å gjenskape det kan de overraske – jeg tror de innfrir og spille førstedivisjon i 2010.

4 thoughts on “Eivind tipper Tippeligaen 2009

 1. Bra tippet lillebror Lindeberg. Legger ved noe som noen skrev om IK Start før sesongen:

  “Hva gjør du når du ikke aner hva du holder på med? Jo, du inviterer hele verden til prøvespill og håper at noen skal vise seg å være en skikkelig bra spiller. Det er nettopp det Start har gjort, med det resultat at ingen aner hvordan Start vil se ut når seriens starter, verken spillmessig eller i forhold til lagoppstilling. Det eneste jeg vet helt sikkert er at Cristian Bolaños er god, men det er strengt tatt bare fordi undertegnede kan Costaricansk fotball. Start bør i det hele og store prise seg lykkelige om de overlever årets sesong, for mer skakkjørt og vandrevet fotballklubb skal man lete lenge etter. Eller, ved nærmere ettertanke er det kanskje ikke så fryktelig langt til Jæren, men når man først har kjørt gjennom Bryne sentrum tar det fort ei stund å komme til neste. Vårt tips er å skaffe seg en Delorean og ta seg en tur til New York Cosmos i 1979. I Start har man seilt frem på en bølge av stormannsgalskap og inkompetanse, samt en noe forvrengt oppfatning av hvor i landet man faktisk befinner seg. Kristiansand er arnested for landets mest illojale fotballbefolkning, og om sesongen i år går såpass langt til skogen som jeg regner med, eller strengt tatt finner uunngåelig om man skal være litt krass, kommer Sør Arena til å være tomt i år også. Man kunne sikkert sagt at man synes det er trist, men det gjør man ikke. Sør Arena er nok et eksempel på den korrumperende virkningen de perverst mange tv-millionene har hatt på norsk fotball, og de som står bak kan aldri få nok lærepenger. Ja visst, Start trengte ny stadion. De trengte imidlertid ikke et sjelløst lego-sett, men det var det de fikk. Disse identikit-stadionene dreper atmosfære og gir fotballen et håpløst konformt preg som ikke kler sporten i det hele tatt. Det fører også til høyere billettpriser, som så visst er tilfelle i Kristiansand. At noen kan finne på å kalle denne utviklingen for positiv er for meg et totalt mysterium, men så har da også Startledelsen oppført seg som Milton Friedmans ypperste disipler. Klubben går i hårreisende minus, til og med verre enn de aller fleste andre. Jeg har sansen for Knut Tørum og klubbens talentproduksjon, men det forkler ikke det faktum at Start er håpløst vandrevet, har en tynn spillerstall og dårlig publikumsstøtte. Jeg er fryktelig glad i byen Kristiansand, som er en herlig tumleplass sommerstid, men tror dessverre ikke at byens fotballklubb vil kunne bringe den mye glede i 2009.”

 2. Det er vel noe i det, men ut i fra gårsdagen må jeg si jeg ikke tror 13.-plass-tipset er alt for bra. Start var rimelig bra fremover, og defensiv organisering går det jo faktisk an å gjøre noe med utover i sesongen. Start kan jo fremdeles regne med flere tilskuere enn Lyn, Godset og Molde selv om de kanskje skal slite med å fylle opp.

  Nye stadioner er jo bra dersom klubben klarer å eie den, og får inntekter fra andre ting enn fotball. Det er jo slik FC København henter mye penger bl.a. og det var slik Start håpet det skulle bli. Nå eier Sparebanken S?R stadion og da er det vel fort de som får inntekter når Elton John kommer på besøk neste gang…

  Ellers er jeg rimelig fornøyd med tipset. Hjemmetap mot Molde er et bra nedrykksresultat, og RBK viste mestertakter.
  Viking så ut som om de kunne bedre enn min 8.plass, og etter en halvtime av Sandefjord – Brann ser det ut som om de burde byttet plass. Bare 29 runder igjen, nå…

 3. Jeg hadde tenkt å kommentere at alle tipsene mine gikk hjem, men det holdt ikke i dag. Brann var forferdelig dårlige og trege, og så ikke ut som de hang med i tempoet i det hele tatt. Vannvittig.

  Når det kommer til eksempler på hvordan man ikke skal drive fotballklubb kommer nok Start høyt opp på inkompetent-listen. Jeg tror det kan være greit å få inn noen bankfolk. Start eier vel en del av stadio’n, men den er belånt opp til lyskasterne.

Leave a Reply

Top