You are here
Home > Heia > Doffen, Menigheden, Jesus og Judas

Doffen, Menigheden, Jesus og Judas

Supporterklubben til IK Start, Menigheden, brukte gårsdagens kamp mot VIF til å trampe på en gammel helt. Det er på sin plass å minne delen av Menigheden som sto bak judasbanneret mot Doffen om hvem de tramper på!

Som Start-fans: Jeg stiller meg på ingen måte bak Menighedens banner mot Doffen. Jeg var på Ullevål i går, og syntes heller man burde heie på sine egne og synge “kom hjem Doffen, kom hjem” – Han vil i tilfelle komme til et bedre lag enn han spiller på nå.

Doffen har vært Startfan siden han ble født, spilte 175 kamper for laget, skaffet Start penger da ha ble solgt, og utalte at det var trist å dra og at han håpet å ikke måtte spille mot Start. Videre sa han at han håpet han ikke hadde spilt sin siste kamp for klubben.  Hva mer kan man forvente av en spiller? Man må og huske at Doffen kunne blitt tiden ut på benken i Wigan, og tjent mer penger på det, men valgte å komme hjem.

Doffen ble solgt til VIF da Start rykket ned, og de 4 millionene Start satt igjen med var sårt trengte. Randesund og Vigør fikk også penger (1 mill hver?), Start får 15% ved videresalg, og Club21 sa deres 2 mill var disponible for nye investeringer. Flott!

Menigheden ved leder Rolf Eivind Berntsen meldte dagen etter salget blant annet at:

[…]Doffen vil uansett bli applaudert som en av de store Start-spillerne når han en gang komme til Sør Arena igjen

Skiftet mening?

Når man i tillegg tenker på at Morten Hæstad fremdeles spiller på Start blir det hele bare dummere. Hva er det folket i Menigheden som sto bak banneret tenkte på?

Menighedens leder Alexander Jahnsen, og IK Start sier de er flaue over banneret og vil rydde opp. Bra!

PS: Judas forrådte Jesus tre ganger, og ble vel tilgitt det av Jesus? Om noen i Menigheden mener Doffen har gjort noe galt burde de kanskje kunne tilgi det også? I mine øyne er det dessverre de få (håper jeg) i Menigheden som sto bak banneret som bør be om syndenes forlatelse i dette tilfelle.

4 thoughts on “Doffen, Menigheden, Jesus og Judas

 1. Kommer i hug at Espen Johnsen ikke akkurat fikk en hyggelig velkomst i Kristiansand når han var der med RBK.

  En klisje heter jo at man skal ‘blø for drakta’. Det er kanskje på tide å innse at fotball i stor grad er som annet normalt lønnet arbeid.

 2. Start vant fortjent !
  var på kampen selv.
  doffen fortjente ikke det.
  håper han kommer tilbake en dag !

 3. Kom hjem Doffen, kom hjem. All støtte til en stor Start-spiller. Men for å mimre. Jeg var ikke stor, men husker Totto Dahlum fikk “Judas!” slengt i trynet etter å ha senket Start for Rosenborg. Det var sesongen etter å ha blitt toppscorer i ligaen for Start. Det sies at Totto gråt i garderoben. Den gang fantes det ikke blogger der man kunne gi sin fulle støtte like fort og enkelt som nå. Kom hjem Doffen, kom hjem.

 4. ? henge ut spillere som har ”sviktet” klubben har vært ganske vanlig i mange år i Norge. Men jeg vet ikke hvor mye mye Menigheden egentlig hater Doffen. Husker da Karadas gikk fra Brann til Rosenborg, og judas var et mildt uttrykk som ble brukt i den sammenhengen. Men da Karadas kom tilbake forklarte Brann sine supportere seg med at de hatet han så mye når han dro, fordi de elsket han så høyt. Tapet av Karadas gikk helt inn i hjerterota, og det kan være noe av det samme med Doffen nå. Han hadde jo utrolig mye å si for Start når han spilte der.

  Hans

Leave a Reply

Top