You are here
Home > Fotballens farer > Fikk FIFA flyttet El Classico?

Fikk FIFA flyttet El Classico?

Tidligere i dag skrev Lars om FIFA, og hvordan de er en dårlig representant for verdens flotteste sport.

I går sørget BBCs dokuserie Panorama for at denne organisasjonen fikk et sjeldent grundig kritisk blikk. Dessverre var det andre ting i fotballverdenen som fikk oppmerksomhet i går, nemlig Barcelonas overkjøring av Real Madrid.

Tilfeldig? Neppe!

Det var en stor overaskelse, og vakte til dels stor oppstandelse da det 11. november- under 3 uker før kampen –  ble kunngjort at årets superhypede El Clasico skulle spilles på en mandag. Da var det allerede kjent at BBC planla å sende Andrew Jennings kritiske dokumentar på nettopp denne mandagen. Kan det tenkes at FIFA-representanter påvirket den beslutningen?

På torsdag skal det avgjøres hvem som skal arrangere VM i 2018 (og 2022). Et av søkerlandene er England, men mer interessant er det at også Spania søker VM sammen med lillebror Portugal. Det er allerede avslørt at tre FIFA-representanter har tilbudt seg å selge sin stemme til høystbydende, kan det da tenkes at noen var villige til å se den spanske VM-søknaden mer ekstra milde øyne dersom de hjalp til med å ta oppmerksomhet fra den kritiske dokumentaren?

Jennings dokumentar følger opp Dagbladets prisverdige svartebørs-avsløringer fra i sommer, og retter søkelyset på at mange i FIFA-systemet, deriblant sjefskurken Jack Warner, bruker alle midler på å berike seg selv og sin familie på fotballens bekostning.

Jeg er ikke i tvil om at Panorama-dokumentaren ville fått mer oppmerksomhet dersom El Classico var blitt spilt på lørdag, og jeg er heller ikke i tvil om at mange mektige FIFA-pamper ønsker så lite oppmerksomhet som mulig rundt dokumetaren. Med FIFAs ekstremt frynsete rykte og den underlig sene beslutningen om å flytte el classico er det veldig fristende å se en sammenheng mellom de to tingene.

2 thoughts on “Fikk FIFA flyttet El Classico?

 1. Fy f….
  Fifa er ikke noe bedre enn mafian i Italia.
  Når skal det bli gjort noe med denne organisasjonen, er jo ikke første gang Fifa finner på
  slikt som du sier.
  Er det ingen som tør å gjøre noe….?
  Hvem kan evt. gjør noe med dette? Er Fifa for store???

 2. Storfan av bloggen deres siden dag 1. Startet opp en blogg selv nå (på tide). Sjekk den ut, når dere har tid til overs 🙂

Leave a Reply

Top