You are here
Home > Heia > C more var et dårlig valg

C more var et dårlig valg

Da NFF solgte rettighetene til Eliteserien sist tok de en del strategiske valg, og i følge Niels Røine i Norsk toppfotball (Radiosporten 09.04.2013) var disse også bevisste. Jeg lurer veldig på hvor bevisste de kan ha vært.

RBK mot Brann ble sett av 20000 seere. Samme kamp ble sett av over en halv million i fjor. Dette var i følge Røine forventet, og et valg de gjorde ved å flytte til betal-TV. Jeg mener de burde tenkt mer på hvilken aktør innen betal-TV man inngikk samarbeid med. Jeg betaler gjerne for fotball, og innser at man fremover er nødt til å betale for det meste av innhold, så den delen av avtalen kritiserer jeg ikke, men C more var et dårlig valg.

I tillegg til at de skal bygge opp en ny kundebase for Eliteseriefotball har NTF/NFF også sagt ja til å flytte kampene enda litt mer utover. Dette krever enda litt mer av “konsumeren av produktet fotball” som den moderne supporteren vel omtales som i gangene på Ullevål for tiden. Man har altså fått en hel del penger for å gjøre norsk fotball mindre tilgjengelig. Det hadde vært interessant å vite hva differansen mellom å fortsette hos TV2 og å gå til C more var. Håper det var mye.

For Norske fotballklubber vil færre seere bety mindre interesse. Dette igjen vil gjøre det mindre interessant for andre medier, og deretter mindre relevant ellers i samfunnet – og mindre attraktive på sponsormarkedet. En nedadgående spiral med andre ord. Dette begynner å ligne å tisse i buksen – men skal man følge Røine er dette altså en bevisst strategi. Man har tatt ut en kortsiktig gevinst, en liten bunke penger fra C more, og byttet den med en mindre tilgjengelig fotball.

Hvorfor er den mindre tilgjengelig? Det skyldes hvordan TV-markedet fungerer, og hvordan vi som relativt kjøpesterke fotballsupportere fungerer. TV2 hadde ikke bare Eliteserien, men også PL, noe annen fotball, sykkel og en del annen sport. Totalen gjør at Sumo/TV2-abonnement var en attraktiv pakke. Viasat har Champions League, sammen med PL de mest attraktive rettighetene. Jeg skjønner at C more tenker at de ikke vil overleve uten en attraktiv fotballrettighet, men jeg syntes ikke det er NFF sitt ansvar å holde liv i tv-kanaler.

Jeg tror vel heller ikke C more kommer til å lykkes – selv om sendinger og dekning er bra. De har fått på plass et bra team (Børrestad, Tjernås, Fredheim, Fuglum og Anne Sturød), og har Allsvenskan, Serie A og La Liga + litt annen sport (bl.a hest og tennis), så det blir spennende, men jeg er altså pessimist på deres vegne. I totalen må man også ta med at de må produsere kampene for TV. Det er en ganske dyr aktivitet i Norge, så dette kan fort bli en dyr erfaring.

For meg er C-more fotballabonnementet nummer 3 i kjøpsrekkefølgen etter TV2 sumo og Viaplay, og dit kommer jeg nok ikke på en stund. Jeg får heller gå på pub de gangene jeg vil se. Det blir nok mindre Eliteseriefotball på meg i år enn i fjor. Jeg ser nok også mindre live, siden jeg da ikke følger ligaen så tett. Dumt for klubbene og på sikt også dumt for NTF/NFF, men det syntes nok ikke på bunnlinjen på Ullevål før rettighetene skal selges igjen om 4 år.

 

5 thoughts on “C more var et dårlig valg

 1. Fin blogg, og jeg er langt på vei enig i det aller meste. Jeg er kanskje littegrann innhabil, og nøyer meg derfor med den kommentaren:)

 2. I tillegg koster cmore abmnt mere vel også? både ukesbilett og månedsbillett ligger høyere enn Sumo.

  så den er ikke bare blitt mindre tilgjengelig, men også dyrere.

  For oss som av og til må se kampene hjemme, kan det være aktuelt å betale 99 kr en gang i måneden for en grei sum, altså bensin og cola på puben for å se en kamp. Men å betale bortimot 200,- for en kamp blir for mye.

  Nei aldri mer C-more abmnt på meg

 3. En av tingene de kunne gjort var naturligvis å dumpe prisen – det ville gjort fotballen mer tilgjengelig, men da ville ikke c more tjent noe penger. De har jo kjøpt veldig dyre rettigheter, så jeg skjønner jo at de vil ha så mye penger som mulig fra oss. Jeg tror det vil vise seg at vi ikke er villige til å betale, og da blir det en dårlig avtale for NTF/NFF, klubbene, oss supportere og C more. Triste saker!

 4. Ha…ha!
  Jeg har PL og Viasat…men kommer aldri til og bruke en krone på C More og tippeligaen!
  Er vel av den oppfatning av at det snart er kun harbarkede fans som følger sine klubber snart…..grunnen er nivået i norsk tippeliga mot England og CL….Tippeligaen er for kjedelig og kall det elendig til at folk gidder og bruke penger for og se den på tv….tror NFF overvurderer markedsverdien på tippeligaen til de grader, og regner med at det kommer til og vises godt nå som C More har fått gleden av vise og sende middelmådig norsk fotball.
  Eneste måten og få interessen tilbake er og sende så mye som mulig på gratiskanaler….Tippeligaen taper mer og mer tereng nå som internasjonal fotball er så lett tilgjengelig på tv sjermen…At folk legger heller penger på bordet for og se topp internasjonal fotball flere ganger i uken en og kaste bort tid og penger på Songdal og LSK!!! Heller ikke lang tid før sponsorene flykter fra tippeligaen da seer tallene stuper fra kamp til kamp.
  Ser bare en måte tippeligaene kan vinne noe som helst på, og det er gratis tv!!!!
  Garantert!!…. Fordi fotball folk flest følger litt med… men gidder ikke og betale for dette…..Skulle heller ikke forundre meg at det sitter fler og ser fotballextra på tv2 zebra og følger runden enn på lørdagskampen på C more!!

 5. Gode poeng! Til sammenligning hadde NRK1’s kvinnefotballkamp nesten 30% flere seere enn forrige Rosenborgkamp.

Leave a Reply

Top