You are here
Home > Heia > Vinn iPad! Fotballblogg.nos EM-konkurranse!

Vinn iPad! Fotballblogg.nos EM-konkurranse!

UPDATE: Du kan følge utviklingen i antall poeng her: http://www.fotballblogg.no/folg-fotballbloggs-em-konkurranse/

Da er vi snart i gang! Om 2 uker sparkes et historisk stort EM igang. Som tidligere mesterskap har jeg laget et excelark og tatt frem Fotballbloggs Euro2016 konkurranse.

Vi har vært så heldige at vi har blitt lovet en iPad til vinneren i år! Premien leveres av NordicBet.

Last ned arket (ingen eksterne koblinger eller makroer), fyll ut alle resultatene og bonusspørsmålene, og send det inn til lars@fotballblogg.no. Hvis du fyller inn alle resultatene gir resten seg selv, men du kan korrigere manuelt. Endre ved å skrive nytt svar i de gule feltene.

Arket i seg selv måtte lages på nytt fra bunn i år pga en odde turnering med 24 lag og 16 (nesten alle) videre til 1/8-finaler. Ved poenglikhet teller innbyrdes før målforskjell og så fair-play-statistikk fra gruppespillet (det tar ikke modellen høyde for).

Poengberegningen har satt seg, med poeng basert på odds fra NordicBet (litt flere poeng enn hvis man hadde valgt Norsk Tipping), og mulighet for bankere. Målet er at kamper og “annet” skal telle ca 50/50 noe vi nådde ved sist VM. Resultatservice vil forhåpentligvis leveres gjennom Azure og PowerBI, men her gjenstår litt testing.

Noen tips: Oppsettet med 24 lag resulterer i et spesielt gunstig oppsett for vinner av gruppe A og D. De kan først møte en annen gruppevinner i semifinalene. Selv om mange vil være videre etter to kamper kan det fort bli spennende kamper i siste runde siden alle lagene fortsatt vil ha mulighet til å gå videre som en av fire 3-ere. Jeg har lagt inn hvem som kan møtes i finalespillet slik at dere kan analysere selv, men det er ikke noe tvil om at alt er lagt til rette for hjemmeseier. Frankrike kan bare ødelegge dette for seg selv, og det er vel derfor de har tatt med seg Evra på laget…

Muller er bookmaker-favoritt til toppscorertittelen, men har til gode å score i EM. Ronaldo jakter alltid rekorder og mangler 3 mål på å bli mestscorende i EM-historien. Polen har en fyr foran som gjerne scorer en haug mot svakere lag. Dette blir spennende!

Hvis du har lyst til å ha en intern konkurranse med venner, kolleger eller familie: Meld på lagene her også, og bli med i konkurransen om en iPad levert av NordicBet. Send meg en mail, så skal jeg se hva jeg kan få til på resultatsiden for din gruppe.

En kommentar til det Excel-tekniske: Det finnes sikkert mer elegante løsninger på problemet, men jeg håper dette fungerer. Både for dere i utfyllingen, og ikke minst når vi skal forsøke å finne ut hvem som har vunnet.

Heia EM!

 — update 31.05 kl 11:15: Endret på en feil i gruppe A (utregning av innbyrdes oppgjør feilet), og endret på teksten i et spørsmål der det sto VM i stedet for EM.

— update 06.06 kl 21:40: Endret på rangeringsløsningen når 3 lag har like mange poeng

One thought on “Vinn iPad! Fotballblogg.nos EM-konkurranse!

  1. Benyttes målscore i kampene på noen måte i poengberegningen? Eller er det kun utfallet (H/U/B) som betyr noe for poeng, mens målscore kun brukes for å avgjøre tabellposisjon?

Leave a Reply

Top